|

Keles belediyesi bütçesini artırdı

Bursa'nın Kelesilçesi Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, "Görevi devraldığımda çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyecek durumdan şimdi yatırım yapacak düzeye geldik " dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 17:41 - 14/01/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Keles belediyesi bütçesini artırdı
Keles belediyesi bütçesini artırdı

Belediye Başkanı Avukat Mustafa Bektaş ilçeyi yaşanabilir hale getirmek için çabaladığını belirtirken, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları yatırımların değerinin zamanla anlaşılacağını söyledi. Göreve başladığım günlerde çalışanlarımızın maaşını ödeyemedim" diyen başkan Bektaş bu günlerde ilçe Belediyesinin bütçesini tirilyonlu rakamlara ulaştırmanın hazzını yaşıyor. Göreve geldikten sonra temel hizmet verdiklerini belirten başkan Bektaş, " Bugün için yaptığımız çalışmalar görünmüyor ama 15-20 yıl sonra değeri anlaşılacak" diyen başkan Bektaş, "Çok iyi hizmetler yaptık. Keles olarak çok göç veriyoruz. Göç veriyoruz diyorum ama çok enteresan; merkez nüfusu düşmeyen ilçe de yine Keles. Köylerden göç oluyor. Ekilecek arazi az. Çocuklar okumak istiyor. Haliyle göç oluyor. Biz ilçemize göçü önleyecek çalışmalar yapıyoruz. Bir zamanlar çalışanlarının maaşını ödemekte zorlanan belediyenin şimdi trilyonluk bütçesi var."


MODERN TARIMA GEÇİLMELİ

İlçede işçi istihdam edecek iş yerinin bulunmadığını vurgulayan Başkan Bektaş," Ekilebilecek arazimiz sınırlı. Keles ve bu bölgeyi kalkındırmak için modern tarım şart" dedi. Başkan Bektaş " Dünya üzerinde tarım ve hayvancılıkla kalkınan tek bir ülke göremezsiniz. Türkiye bir an önce modern tarıma geçmeli. Başka çıkış yolu yok.-"Keles'e öncelikle yeni bir Belediye binası kazandıran, kiraya verecekleri dükkanlardan belediye bütçesine katkı sağlamaya çalışan başkan Bektaş, " yıllardır yolumuz yoktu. Sıkıntılar yaşadık. Bursa ile ilçemizin yolu yapıldı. Sırada köy yollarımız var. Keles ilçesinin olmazsa olmazı " YOL" Ankara'dan bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.


16 yıl önce