|

Kent Konseyi'ne övgü

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Kent Konseyini ziyaret etti. Harput birçok şehirde kent konseyinin bulunduğunu, ancak bazılarının kağıt üzerinde var olduğunu, Bursa Kent Konseyi'nin ise işin hakkını verdiğini söyledi.

Barış Gülkaya
00:00 - 28/08/2012 Salı
Güncelleme: 17:16 - 28/08/2012 Salı
Yeni Şafak
Kent Konseyi'ne övgü
Kent Konseyi'ne övgü

Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarını yakında takip ettiğini belirten Vali Harput, Romanya'da katıldığı projede Türk kültürünü tanıtan Gençlik Meclisi üyelerini de tebrik etti. Çocuk meclisi üyeleriyle de yakından ilgilenen Vali Harput, kent konseyi ailesinin büyük olduğunu bir kez daha gördüğünü belirtti. Gençlik Meclisi ofisine geçen Vali Harput, gençlerin yaptığı çalışmaları medyadan ilgiyle takip ettiğini söyledi. Gençlerin, Türk kültürünü AB ülkelerinde yaşayan gençlere anlatmasının çok önemli olduğunu dile getiren Harput, 'Gençler bu ülkenin geleceğidir. Çalışan, okuyan ve çalışamayan gençler var. Bütün bunların ayrı ayrı sıkıntıları var. Bursa Kent Konseyi bu gençlerle de tek tek ilgileniyor. Her kesimden gençlerle Gençlik Meclisi'nin irtibatta olmasını da önemsiyorum. Gençlik Meclisi, çalışmalar sonunda tespit ettiği hususları rapor haline getiriyordur. Bu rapordan bana da gönderilirse hem bilgi sahibi olurum, hem de yapılacak çalışmalara ışık tutar' dedi.

'KONSEYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM'

Daha sonra beraberindekilerle Bursa Kent Konseyi Başkanlık ofisine geçen Vali Şahabettin Harput, birçok şehirde kent konseyinin bulunduğunu, ancak bazılarının kağıt üzerinde var olduğuna dikkat çekti. Bursa'da ise işin hakkını veren bir kent konseyi bulunduğunu söyleyen Harput, 'Kent konseyi, bürokrasinin içinde sıkışıp kalmadığı için fikir üretmeye müsait ortamlar hazırlıyor. Şehrin önünün açılmasında büyük hizmetler yapıyor. Bursa Kent Konseyi'nin her önerisini yakından takip ediyorum."dedi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 'Toplumla diyalog kurabilen güçlü bir valiye sahibiz. Bunun yanında aktif, halkın içerisinde yer alan, sosyal çalışmalara önem veren bir büyükşehir belediye başkanına sahibiz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destekleriyle Bursa Kent Konseyi Türkiye'ye örnek çalışmalar yürütüyor." şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Vali Şahabettin Harput'a günün anısına İznik çinisi hediye etti.


12 yıl önce