|

'Kâinatın mayası sevgi'

Van Sevgi Kadınları Derneği'nin düzenlediği konferansta konuşan Dr. Figen Es, sevgililer gününü sadece kadın ile erkek arasındaki cinselliğe hapsetmenin yanlış olduğunu belirterek, "Kâinatın mayasının sevgi" dedi.

Cihan
00:00 - 17/02/2009 Salı
Güncelleme: 17:22 - 17/02/2009 Salı
Yeni Şafak
'Kâinatın mayası sevgi'
'Kâinatın mayası sevgi'

Dr. Figen Es, "Sevgi kainattaki her şeyin mayasıdır. Sevgi öyle bir şey ki, içinde bulunduğu her şeyi sınırsız bir şekilde kuşatır." dedi. Van Sevgi Kadınları Derneği'nin düzenlediği konferansta konuşan Dr. Figen Es, sevgililer gününü sadece kadın ile erkek arasındaki cinselliğe hapsetmenin yanlış olduğunu söyledi. Van Sanayi ve Ticaret Odası (VATSO) Salonu'nda 'Sevginin Dili' başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Figen Es, kâinatın mayasının sevgi olduğunu belirtti.


İNSANLAR EN ÇOK SEVGİYE MUHTAÇ

Sevgililer gününün sadece cinsellik üzerine, kadın ve erkek arasındaki sevgiye indirgemenin yanlış olduğunu dile getiren Dr. Es, "Sevgi kainattaki her şeyin mayasıdır. Sevgi öyle bir şey ki, içinde bulunduğu her şeyi sınırsız bir şekilde kuşatır. İnsan en çok sevgiye muhtaçtır. İnsan en çok neyi sever. Bakın bugün sevgililer günü, sevgiliniz size bir gül veya bir tek taş pırlanta aldığı zaman çok mutlu olursunuz. Aldığı hediyenin değerinden ziyade sizi düşünmesi bile yetiyor. Ona baktıkça onu hatırlarsınız. Fakat biz var olmadan önce bizi düşünen, biz istemeden bizi dünyaya getiren, maddi değerle ölçülmeyen azalarımızı bize bahşeden, bizi en çok seven sevgililerin en sevgilisi olan Yüce Allah'ı her zaman hatırlıyor muyuz?" diye sordu.

Es, aşk eşittir sevgi olmadığının altını çizerek, insanların kendini değersiz hissedince aşka sarıldığını vurguladı. Figen Es, konuşmasında gerçek sevginin ne olduğu ve sevginin dili üzerinde mesajlar verdi. Konferanstan önce üniversiteli bir kız öğrenci küçük bir ney resitali sunumu yaptı. Konferansı çok sayıda kadın takip etti. (CİHAN)


15 yıl önce