|

KIR-ÇED, doğayı koruyor

Kırşehir Çevre Koruma Derneği üyeleri doğa katliamına 'Dur' demek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. KIR-ÇED Başkanı Mustafa Bağ ve yaklaşık 36 üye ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılırmak Havzası üzerinde bulunan Kocabey Kavaklığında yaşanan doğa katliamını duyurmak için eylem yaptı.

Alparslan Demirbaş
00:00 - 30/10/2009 Cuma
Güncelleme: 18:30 - 30/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
KIR-ÇED, doğayı koruyor
KIR-ÇED, doğayı koruyor

Kırşehir'de kurulu bulunan Çevre Koruma Derneği KIR-ÇED, üyeleri ile birlikte doğa katliamına 'Dur' demek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. KIR-ÇED Başkanı Mustafa Bağ ve yaklaşık 36 üye ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılırmak Havzası üzerinde bulunan Kocabey Kavaklığında yaşanan doğa katliamını duyurmak için eylem yaptı.

KIR-ÇED'in anlamlı etkinliğine çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ve basınmensuplarının destek vermesi dikkat çekerken, etkinliksonrasında açıklama yapan Bağ, "2004 yılından beri Kızılırmak havzası üzerinde bulunan Kocabey Kavaklığı ile uzantısı olan Sıdıklı Sazlıklarının Milli Park statüsüne alınması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar olumlu yönde bir çözüme ulaşılamadık. Bölgede yerel halk ve çevre ilçe, belde ve köyler tarafından ağaç katliamı yapılmakta. Bu bağlamda Kır-Çed olarak bir etkinlik yaparak doğa güzelliğini ve doğaya verilen zararları gözler önüne sermek, dikkatleri bir kez daha bu alana çekmek için böyle etkinlik düzenledik. Etkinlikten alınan verileri ve inceleme sonuçlarını Çevre ve Orman Bakanlığına göndereceğimiz ikinci dosyaya ekleyeceğiz. Etkinlik bir anlamda doğaya gösterilen acımasızca bakış ve buna bağlı olarak da tahribe karşı protesto niteliği taşıyor. Programa derneğimizin 36 üyesi ile 4 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.


BİN BİR ÇEŞİT KUŞ TÜRÜNÜ RESİMLEDİK

Tekne gezintisi ile yaptıkları incelemeleri aktaran Bağ, "İncelemelerimizde bu havza içerisinde küçük adacıklar gördük. Burada yaban hayatı ve kuş popülasyonu yoğun bir şekilde görülüyor. Adaların birinde küçük gri kurt ile 20 civarında yaban domuzu gördük. Bunların yanı sıra bin bir çeşit kuş türünü resimledik. Otsul türlere tanıklık ettik. Bu doğa harikası bölgeyi gelecek nesillere bozulmadan bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra burayı korumak ve yetkililere duyurmak için etkinliklerimiz sürdüreceğiz" dedi. Bağ, gezinin aynı zamanda belgesel niteliğinde olduğunu belirterek, yapılan çekimlerin yerel ve ulusal basın kuruluşlarına servis edildiğini sözlerine ekledi.



15 yıl önce