|

Kırgızistan parlayan yıldız olacak

TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet, Kırgızistan'daki programlarının ilk gününde resmi temaslarda bulundu. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'ndeki konferansta Karaosmanoğlu, "Kırgızistan'ın Orta Asya'nın parlayan yıldızı olacağına inanıyorum. Bunun için yerel yönetimler olarak destek vermeye hazırız" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 31/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:03 - 31/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kırgızistan parlayan yıldız olacak
Kırgızistan parlayan yıldız olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kırgizastan'in başkenti Bişkek'te düzenlenen "Değişen Dünyada Yerel Yönetimlerin Modernizasyonu Sempozyumu"na katıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde geniş bir katılımla gerçekleşen konferansın açılış oturumunda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Kırgızistan'ın Orta Asya'nın parlayan yıldızı olacağına inanıyorum. Bunun için yerel yönetimler olarak destek vermeye hazırız" dedi. Karaosmanoğlu başkanlığındaki heyette AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kayseri Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Sabanozu Belediye Başkanı Ali Çapçı, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kartal Belediye Başkanı Altınok Oz, Genel Sekreter Mustafa Başkurt, belediye başkanları, birlik üyesi belediyelerin yöneticileri yer aldı. MANAS Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Balcı ve rektör yardımcısı Asilbek Kalmirzayel tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, milletvekili Ersoy ve beraberindekiler, öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Balcı, 14 ülkeden 3.500 öğrencisi bulunan ve yaklaşık 500 Türk öğrencinin eğitim aldığı üniversiteyle ilgili TDBB heyetine bilgi verdi. Rektör Balcı, üniversitede düzenlenecek sempozyuma katılan belediye başkanlarının bilgi, birikim ve tecrübelerine ihtiyaçları bulunduğunu dile getirdi.

BİŞKEK BELEDİYESİNDE SICAK KARŞILAMA

Türkiye'den hava yoluyla 5 bin 500 kilometrelik yol kat ederek, ata yurdu olarak değerlendirdikleri Kırgızistan'ı ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyetin ikinci durağı aynı zamanda TDBB'nin eş başkanı olan Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı Isa Omurkulov oldu. TDBB heyetini çok sıcak bir atmosferde karşılayan ve Başkan Karaosmanoğlu'na sarılan Bişkek Belediye Başkanı Omurkulov, Türk heyetini Kırgızistan' da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BİŞKEK BÜYÜKELÇİMİZE ZİYARET

TDBB heyetinin Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki temaslarında bir başka durak ise Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akcal oldu. 3 yıldır görev yaptığı Kırgızistan ve Bişkek hakkında TDBB heyetine bilgi aktaran Büyükelçi Akcal, iki ülke arasında Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve bakanlar düzeyinde yürütülen temaslara TDBB'nin de önemli katkılar sunacağına inandığını dile getirdi. Akcal, Kırgızistan'daki istikrarın devam etmesi durumunda Türk işadamlarının bu ülkede hizmet, tarım ve hayvancılık sektörlerinde daha fazla yatırım yapmaya başlayabileceğine değindi. Yoğun bir programla gecen ilk günün sonunda TDBB heyetinin son durağı, Kırgızistan-Türkiye Sanayiciler ve Is Adamları Derneği (KITIAD) oldu. Dernek Başkanı Hüseyin Muslu ve yöneticiler tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, Milletvekili Ersoy ve TDBB heyeti, bu ülkedeki Türk işadamı ve yatırımcılarla bir araya geldi.


12 yıl önce