|

'Kırıkkale eğitimde önemli bir paya sahip'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık olarak Kırıkkale'ye yapılan yatırımlara dikkat çekerek, Kırıkkale'nin eğitimde önemli paya sahip olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak
00:00 - 18/11/2008 Salı
Güncelleme: 18:00 - 18/11/2008 Salı
Yeni Şafak
'Kırıkkale eğitimde önemli bir paya sahip'
'Kırıkkale eğitimde önemli bir paya sahip'

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu, İş Adamı Saadettin Saran tarafından yaptırılan Naciye Pehlivanlı Saran Lisesi ve Yurt-kur ek binalarının açılışı için Kırıkkale'ye geldiler.

Bakanlar Kırıkkale'ye gelişinde ilk olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Küreselleşme sürecinde Türkiye' konulu konferansa katıldılar. Bakan Çelik, Bakanlık olarak Kırıkkale'ye yapılan yatırımlardan söz ederek, Kırıkkale'nin eğitimde önemli paya sahip olduğunu söyledi. Hayırseverlerinde bu tür katkılarıyla yatırımların süreceğini bildiren Bakan Çelik, küreselleşme konusunda bilgi verdi.Küreselleşmeyi dünyadaki ulaşım ve iletişim araçlarının baş döndürücü bir hızla gelişmesi olarak tanımlanabileceğini ifade eden Bakan Çelik, 'Dünya iletişim araçları ile bir köy haline geldi. Ama dünya eski dünya. Buharlı trenin icat edilmesi ile keşif işleri daha çok hız almaya başladı. Ulaşım ile birlikte haberleşme araçları da bu anlamla gelişti. Dünya küçüldü avucumuzun içine sığacak kadar geldi. Eğer bir bilgisayarınız varsa burudan Amerika'da ki bir şirketinizi yönetebilirsiniz. Hükümet küreseldir siyaset küreseldir. Spor küreseldir. Bu dünya'da her şey küreseldir.'dedi. Küreselleşmenin dünyayı zenginleştirdiğine dikkat çeken Çelik, 'Eğer dünya küreselleşiyorsa bizimde ona ayak uydurmamız gerekir. 'diye konuştu.


TÜRKİYE'DE 5 YILDA ÇOK ŞEY YAPTIK

Bakanlar daha sonra Kurtuluş Mahallesi'nde iş adamı Saadettin Saran tarafından babaannesi Naciye Pehlivanlı Saran adına yaptırdığı okulun açılış törenine katıldılar. Bakanları burada Saran ve ünlü sinema oyuncusu Hülya Avşar ve öğrenciler karşıladı. Okulun açılışı öncesinde kısa bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak Türkiye'de 5 yılda özellikle eğitim alanında inanılmaz işler yapıldığını söyledi ve Bakan Çelik'e bu dinamik çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Özak, Türkiye'de bugüne kadar 130 bin derslik yapıldığını bunun 24 bin dersliğini de hayırsever vatandaşların yaptırdığını belirterek bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir rekor olduğunu ifade etti.

15 yıl önce