|

Kırşehir havaalanına kavuşacak

İrlandalı işadamı Darrell Manning, Kırşehir'e yapmayı düşündüğü havaalanı için helikopterle havadan yer tespitinde bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Erbişim, "Kırşehir, dört bir yanına yapılan yatırımlarla adeta Anadolu'nun incisi haline geliyor. Devlet yatırımlarının yanında Japonların ve İrlandalıların da Kırşehir'e ayrı bir sevgisi var." dedi.

Alparslan Demirbaş
00:00 - 4/02/2010 Thursday
Güncelleme: 16:41 - 4/02/2010 Thursday
Yeni Şafak
Kırşehir havaalanına kavuşacak
Kırşehir havaalanına kavuşacak

Kırşehir'de havaalanı yapımı için girişimde bulunan İrlandalı işadamı Darrell Manning ve Arazi Geliştirme Uzmanı ve işadamı David Downes, yer tespiti için arazi incelemesi yaptı. AK Parti Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Koordinatörü İşadamı Ramazan Erbişim'in de katıldığı yer tespiti incelemesinde havaalanı için iki bölge tespit edildi. Havaalanı için Kırşehir'in Çayağzı kasabası Keylik mevkii ile Ekizağıl'da bulunan bir arazide yapılan tespit çalışmalarının ardından hazırlanacak fizibilite raporlarına göre en uygun yere yapılacak olan havaalanının 10 ila 15 milyon Euro'luk bir maliyetle tamamlanması planlanıyor. İrlandalı işadamı Darrell Manning ile birlikte Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin yer tespiti için helikopterle havadan yaptıkları incelemenin ardından basın mensupları da tespit edilen bölgelerle ilgili olarak bilgilendirildi.


JAPON PRENSİ KIRŞEHİR'E GELECEK

Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Erbişim, Milletvekili Mikail Arslan'ın üstün hizmet anlayışı ile Kırşehir'e hizmet ettiğini söyleyerek, "Kırşehir, dört bir yanına yapılan yatırımlarla adeta Anadolu'nun incisi haline geliyor. Devlet yatırımlarının yanında Japonların ve İrlandalıların da Kırşehir'e ayrı bir sevgisi var. Japon İmparatoru'nun Mayıs 2010'da Kaman ve Kırşehir'e gelecek olması, İrlandalı İşadamları dostlarımızın havalimanı projelerini Kırşehir'e yapma düşünceleri, Japon Prensi'nin 2010 yılı içerisinde Kırşehir'e gelecek olması tesadüf değil, Kırşehir halkının ve bizlerin bu ülke insanlarına karşı bakışımızın olumlu yansımalarıdır. Kaman'a öyle bir yatırım yapıldı ki Kırşehir'in tarihine etki edecek. İmparatorun geldiği şehre milyonlarca Japon gelir. Bu fırsatı kaçırmayacak ve bu gelişmelerin alt yapısını hazırlayacağız. Havalimanı bizim için önemli ve bu konuda Milletvekilimiz Mikail Arslan ile yaptığımız girişimler sonuç vermeye başladı." dedi.


14 years ago