|

KO-MEK 20. sergiyi Gölcük'te açtı

KO-MEK Gölcük Kurs Merkezi Yıl Sonu Yerel Sergisi açıldı. Açılışa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Gölcük Sergisi KO-MEK'in bu yıl açtığı 20. sergi oldu. Açılışa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, KO-MEK'in açık üniversite kimliğine kavuştuğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 5/06/2009 Cuma
Güncelleme: 17:34 - 5/06/2009 Cuma
Yeni Şafak
KO-MEK 20. sergiyi Gölcük'te açtı
KO-MEK 20. sergiyi Gölcük'te açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, yerel sergilerinin 20.'sini Gölcük'te açtı. Kurs Merkezi'nde açılan sergiye, Gölcük halkı büyük ilgi gösterdi. Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başka bir programda olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, ilçe Halk Eğitim Müdürü Orhan Merdanoğlu ve vatandaşlar katıldı.


DR. BÜYÜKAKIN'DAN TEŞEKKÜR

Sergi açılışında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın bir konuşma yaptı. Konuşmasına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun selamını ileterek başlayan Dr. Büyükakın, açılışa gösterilen ilgi nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti. KO-MEK'in açık üniversite kimliğine kavuştuğunu söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Büyükakın, "KO-MEK Kurslarına 200 binden fazla insanımız başvuruda bulunmuştur. Bu da demek oluyor ki Kocaeli'de 200 bin kişiyle buluştuk. KO-MEK, sosyal belediyecilik için başka yerde örneği bulunamayacak bir projedir. Halk Eğitim, Milli Eğitim ve Gölcük Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kurumlar arası işbirliği olmasaydı bu kadar güzel organizasyon yapmamız mümkün değildi. Bu kurslara yoğun talep gösteren geleceğimizi şekillendirecek olan hanımlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.


HEDEF İÇİN İNANMAK GEREKİR

Sakarya Üniversitesi'nde Bilgi Yönetimi Bölümü'nde okuyan ve bu sene KO-MEK'te bilgisayar, İngilizce ve autocad kurslarına katılan Dilara Derya da duygularını dile getiren bir konuşma yaptı. Hedefe ulaşmaktaki en önemli noktanın inanmak ve azmetmek olduğunu söyleyen Derya, "Sıcak samimi içten davranışlarla bize hitap eden öğretmenlerimiz sayesinde kendimize birçok bilgi kattık. KO-MEK' in desteğini bilmek, kendime daha fazla güvenmemi sağlıyor. Katkılarından dolayı Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


KO-MEK TÜRKİYE' YE ÖRNEK


Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise yaptığı konuşmada, yerel yöneticiler olarak vatandaşların mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını karşılamakla görevli olduklarını belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin KO-MEK aracılığı ile Türkiye'de örnek bir projeyi gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Ellibeş, "Bu kurslarda büyük emeği olan Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na, kursiyerlerin içlerindeki bilgi becerilerini ortaya çıkaran kurs idarecilerimiz ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.


UD, GİTAR, BAĞLAMA, NEY BİR ARADA

Öte yandan gitar, ney, ud ve bağlama kursiyerlerinin ortaklaşa verdiği mini konser sergi açılışına renk kattı. Bu kadar çok müzik branşının KO-MEK Kurs Merkezleri'nde olması kursiyerler adına büyük sevinç oldu. Sergideki eserler inceleyen protokol üyeleri emeği geçen herkesi tebrik etti.


15 yıl önce