|

KO-MEK 40 bin kişiyi meslek sahibi yapacak

KO-MEK çalışanlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl 40 bin kişinin KO-MEK'ten faydalanarak meslek sahibi olacağını söyledi.

Davut Şahin
00:00 - 4/11/2010 Perşembe
Güncelleme: 18:42 - 4/11/2010 Perşembe
Yeni Şafak
KO-MEK 40 bin kişiyi meslek sahibi yapacak
KO-MEK 40 bin kişiyi meslek sahibi yapacak

KO-MEK çalışanları ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gelişmenin ancak eğitimle sağlanabileceğini söyledi. Antikkapı Restoran'da düzenlenen programa Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, KO-MEK Genel Koordinatör ve Yardımcıları, yöneticileri, usta öğreticileri ve personel tam kadro olarak katıldı. Programda KO-MEK çalışanlarına hitaben bir konuşma yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK'in gelişim sürecini yapılması gerekenleri kısaca anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, "2004 yılında kurduğumuz KO-MEK'te ilk yıl 8 merkezle eğitimlerimize başladık. Sonra 19, daha sonra 28, 32, 36 ve en son 38 kurs merkezimizle eğitimlerimizi devam ettiriyoruz" dedi.


KOCAELİ'NİN DĞEİŞİMİ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

KO-MEK'in 416 çalışanla Kocaeli'de eğitim faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, şu şekilde konuştu: “300 öğretmenimiz var. Bu yıl 40 bin kursiyerimiz sene sonuna kadar KO-MEK'ten faydalanacak. Bugüne kadar 300 bin kişi bizden eğitim almak istemiş. 200 bin kişi de bizim kurumumuzda eğitim görmüş. 105 bin hemşerimiz değişik branşlarda bizden sertifika almış. Bu rakamlar bize KO-MEK'in çok büyük bir kurum olduğunu gösteriyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, yedi bine yakın bir çalışanımızla Kocaeli'nin değişimi gelişimi için çaba sarf ediyoruz. Bizim başarıya gitme noktasında yolumuzu açan, belediyeciliği iyi bilen Başbakanımız ve onun yönetimindeki hükümetimizdir”


SİZLER TOPLUMA REHBERSİNİZ

KO-MEK personelinin belediyenin halka açılan en büyük penceresi olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Doğruya güzele sahip çıkmamız gerekiyor. Siz bu kurumda sadece öğretmen değilsiniz, sizler bu toplumun birer önderisiniz. Sizler, yol göstericisiniz, sadece öğretmekle görevli değilsiniz. Yönünü çizemeyen insanlara rehberlik yapacaksınız. Sloganımızın doğrultusunda çalışacağız. Hepimiz işimizi düzgün yaptığımız zaman, göreceksiniz her şey çok daha güzel olacak. Durmak yok yola devam!”


13 yıl önce