|

'KO-MEK'e verdiğimiz emek boşa gitmedi'

KO-MEK'in eğitim alanında atılmış son derece önemli bir eğitim projesi olduğuna dikkat çeken Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Eğitimle neler yapılabileceğini bir kez daha gördük. KO-MEK'e verdiğimiz emek boşa çıkmadı" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/05/2009 Cuma
Güncelleme: 18:25 - 29/05/2009 Cuma
Yeni Şafak
'KO-MEK'e verdiğimiz emek boşa gitmedi'
'KO-MEK'e verdiğimiz emek boşa gitmedi'

KO-MEK Kurs Merkezleri'nin 2008-2009 Eğitim Öğretim Döneminde yaptıkları birbirinden güzel eserler yılsonu sergileri ile vatandaşların beğenisine sunulmaya devam ediyor. Sergi heyecanına önceki gün de Bahçecik Kurs Merkezi katıldı. Bir yıllık emeğin gözler önüne serildiği Yerel Sergi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüsayin Ayaz, Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Doğan Erol, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Başiskele Halk Eğitim Müdürü Hayrettin Erdem, KO-MEK kursiyerleri, usta öğreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışında konuşan İbrahim Karaosmanoğlu KO-MEK'i başlangıçta kendilerin de sadece bir kurs gibi gördüklerini söyledi. Zamanla bu yapının değiştiğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, "Ancak zamanla gördük ki burası önemli bir eğitim yuvası oldu. Eğitimle neler yapılabileceğini bir kez daha gördük. KO-MEK'e verdiğimiz emek boşa çıkmadı" dedi. Bununla birlikte KO-MEK'in her geçen gün büyüyen bir aileye dönüştüğünü ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Kurs merkezlerimizde sevgi ve saygı ortamı oluştu. Bu da beni çok memnun ediyor" dedi.


"GENÇLERİ İYİ YETİŞTİRMELİYİZ"

Geleceğin en büyük ve en önemli garantisinin gençler olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "Gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Çağın gerektirdiği bilgiler neyse onlara hazırlıklı olmalıyız. Hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı sürdürmeliyiz. Kendimize güveneceğiz ve ekmeğimizi taştan çıkaracağız. Özellikleri olan vatandaşımız hiçbir zaman aç kalmaz. KO-MEK işte bu noktada da önemli bir misyonu gerçekleştiriyor. Vasıflı insan yetiştiren bu kurslar ileride vatandaşlarımızın iş bulmasında da büyük rol oynuyor."

Başkan Karasmanoğlu, KO-MEK Bahçecik Kurs Merkezi'nin düzenlediği yerel sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.



15 yıl önce