|

KO-MEK'te çifte sergi sevinci

KO-MEK Darıca ve Çayırova ilçe sergileri Başkan Karaosmanoğlu'nun katılımıyla açıldı. Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanı yaşatmanın en iyi yolu eğitimdir. Bunu da KO-MEK ile başarıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 7/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 11:41 - 7/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
KO-MEK'te çifte sergi sevinci
KO-MEK'te çifte sergi sevinci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitim Kursları'nda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi maratonunda aynı gün içinde iki sergi birden açıldı. Darıca ve Çayırova İlçe sergileri Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla vatandaşların beğenisine sunuldu. Açılışta Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözüne vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanı yaşatmanın en iyi yolu eğitimdir. Bunu da KO-MEK ile başarıyoruz" dedi. Sergi açılışlarına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Akbaba, Çayırova Halk Eğitim Müdürü Ayaz Gönüldaş, KO-MEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu açılışlarda yaptığı konuşmalarda eğitimin insan hayatındaki önemine değindi. Konuşmasında Şeyh Edebali'nin, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözüne vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanı yaşatmanın en iyi yolu eğitimdir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak insanımızın daha iyi koşullarda yaşaması için hem eğitime hem de sosyal hayatına büyük önem veriyoruz' diye konuştu. KO-MEK'in güçlü bir aile olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kurslardaki aile ortamı eğitimin başarısına önemli katkı sunuyor. KO-MEK'te eğitim alan kursiyerlere, usta öğreticilerine ve kurs merkezi yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.


HER UMUDUN AÇILAN KAPISI KO-MEK

Darıca İlçe Sergisi açılışında tüm kursiyerler adına konuşma yapan Mefruşat kursiyeri Hatice Bozkurt, KO-MEK'te emeğin başarıya dönüştüğünü gördüğünü ve bu nedenle bu aileye katıldığını söyledi. Bozkurt, "Her adım bir umut, her umut bir hayal, her hayal bir başarı ve her başarı bir yetenek. İşte tüm bu güzelliklerin toplamı 'KO-MEK' demektir. Bizlere bu eğitim, gelişim yuvasını açan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Çayırova İlçe sergisi açılışına katılan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş da KO-MEK'in Çayırova'da açılmasıyla ilçenin adeta bir üniversiteye kavuşturulduğunu söyledi. Başkan Akbaş, “Çayırova'ya kazandırdığı halk üniversitesi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum” dedi.



12 yıl önce