|

KO-MEK'ten muhteşem final

KO-MEK eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüveninin sonuncusu Başiskele'de açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilgili, kültürlü bir nesil yetiştirmek için eğitimi ailede başlatıyoruz. KO-MEK kurs merkezlerimizde ailelerimizi eğitiyoruz” dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/05/2012 Cuma
Güncelleme: 18:38 - 25/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
KO-MEK'ten muhteşem final
KO-MEK'ten muhteşem final

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda (KO-MEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüveninin sonuncusu Başiskele'de açıldı. Açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasında Başiskele'nin çehresinin değiştiğine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Başiskele ilçemiz gerek sahiliyle gerekse yolları, çevre düzenlemeleriyle Kocaeli'nde örnek bir ilçe oldu' dedi. Çocukları eğitecek en önemli birimin aile olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Başiskele yolları, planlamaları, sahilleri ile Türkiye'ye hatta Dünya'ya örnek olurken Başiskeleli vatandaşımızın da eğitimi, kültürü, bilgisiyle örnek olması lazım. Başiskele'de bulunan beş kurs merkezimizde gençleri, anneler, babalar kendilerini geliştirsinler. Onlar kendilerini geliştirirse çocuklarımız daha da gelişecek ve bilgili olacaktır'diye konuştu. KO-MEK'in sekiz yılda 250 bin kişiye eğitim verdiğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK gencinden yaşlısına kadar Kocaeli'nin her yerinde 250 bin kişiye eğitim vererek gerçek bir halk üniversitesi haline geldi” dedi.


ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Coğrafya Öğretmeni Şehmus Sancar da Başiskele İlçe sergi açılışında tüm kursiyerler adına bir konuşma yaptı. Sancar, “Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum sanata ve özellikle de resme KO-MEK sayesinde başladım. KO-MEK'te aile ortamında eğitim alarak kendi hayalimi gerçekleştirdim, yeteneğimi geliştirdim' şeklinde konuştu. Resim Kursiyeri Sancar Bey, KO-MEK eğitimlerini Başiskele'ye getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.


KO-MEK İÇİN BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Açılışa katılan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz da konuşmasında “KO-MEK kursları halkımızın eğitimi, sosyalleşmesi için çok önemli. Yılsonunda düzenlenen bu sergilerle de biz el emeklerini görme şansını buluyoruz' dedi. Başkan Ayaz konuşmasını 'Eğitime verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanım İbrahim Karaosmanoğlu'na, eğitim veren usta öğreticilerimize ve kursiyerlere başarılarından dolayı teşekkür ediyorum' diyerek bitirdi. Açılışa katılan Başiskele İlçe Kaymakamı Ali Partal ise Kocaeli'nde KO-MEK ile meslek ve sanat eğitimi kurslarında halka kaliteli hizmet sunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.


HEP BİRLİKTE SERGİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hayati Aydın, konuklarla birlikte kurdeleyi keserek sergi açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan eserleri tek tek inceleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, el emeği göz nuru ürünleri hayata geçiren kursiyerleri ve onları yetiştiren eğitmenlerini kutladı. Sergi ziyaretinde hasta ve yaşlı bakımı kursiyerleri Başkan Karasomanoğlu'nun tansiyonunu ölçtü. Sergide kuaförlük branşı öğrencilerinin tasarladığı birbirinden ilginç saç modelleri ise ziyaretçilerin beğenisini kazandı.


12 yıl önce