|

Konuk: Sektör paylaşarak büyüyecek

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Türkşeker'in sektöre nitelikli yetişmiş eleman kazandırdığını ifade etti. "Sektörde kıskançlık lüksümüz yok" diyen Recep Konuk, sektörün ancak paylaşarak büyüyeceğini belirtti.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 15/02/2011 Salı
Güncelleme: 18:18 - 15/02/2011 Salı
Yeni Şafak
Konuk: Sektör paylaşarak büyüyecek
Konuk: Sektör paylaşarak büyüyecek

Türkşeker Genel Müdürü Azmi Aksu ve Türkşeker üst düzey yöneticileri ile Türkşeker'e ait 25 şeker fabrikanın yöneticilerinden oluşan heyeti, Konya Şeker'de ağırlayan Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Türkşeker'in sektörde 85 yıllık bir birikim ve tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Türkşeker'in birikimini ve tecrübesini paylaşmaktan kaçınmadığını ifade eden Recep Konuk, "Ülkemiz şeker sektöründe kamu fabrikaları ile kooperatif fabrikaları arasında yıkıcı bir rekabetten çok yapıcı bir işbirliğinden söz edilebilir. Nitekim benzer bir durum şeker sanayi ile üretici arasında da mevcuttur" dedi. Konuk, Türkşeker'in sektöre nitelikli yetişmiş eleman kazandırdığını ifade etti. "Sektörde kıskançlık lüksümüz yok" diyen Recep Konuk, sektörün ancak paylaşarak büyüyeceğini belirtti.

Türkşeker yöneticilerini Konya Şeker'de ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Recep Konuk, Konya Şeker'in sektörde lokomotif olması için her türlü yardım ve desteği verme konusunda Türkşeker'in cömert ve işbirliğine açık bir tutum sergilediğini ifade etti. Tarım sektörü açısından, Türkşeker'e bağlı şeker fabrikalarının yöneticilerinin Anadolu'nun dört bir yanına yayılmış uç beyleri olduğunu ifade eden Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, önümüzdeki günlerde sektörün dünya ile rekabetinde hep beraber el birliğiyle yeni yatırımlara, yeni güzelliklere imza atacaklarını düşündüğünü dile getirdi.


'TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ'

Konya Şeker olarak önümüzdeki günlerde yapılan tüm bu çalışmaları bir üst noktaya taşıyacak önemli bir çalışmalarının daha olduğunu açıklayan Recep Konuk, dünyanın önemli üniversitelerinin de birikimlerinden faydalanacakları, bilimle hem şeker sektörü, hem tarımsal sanayi, hem de tarım sektörü arasında entegrasyonu sağlayacak ve eğitim alanında Türkiye'ye yenilikleri getirecek bir ilke imza atacaklarını söyledi. Türkşeker'in üst düzey yöneticileri ile Türkşeker'e bağlı şeker fabrikalarının yöneticilerinden oluşan kalabalık bir heyetle birlikte Konya Şeker'e ait tesislere iki günlük inceleme gezisi düzenleyen Türkşeker Genel Müdürü Azmi Aksu da tesisleri gezdikten sonra yaptığı değerlendirmede, "Konya'da pek çok yatırım yapılmış. Bu yatırımların sektörün güçlenmesine katkı vereceğine inanıyorum. Türkşeker olarak sektörle tecrübe ve birikimimizi her zaman paylaşmayı, sektörde yer alan her kuruma her zaman yardım etmeyi, doğruların yanında olmayı istiyoruz. Bu vesile ile de ülkemize ve sektöre yenilikler katan, yatırımlar kazandıran Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep Konuk'a şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum" dedi.

13 yıl önce