|

Konya Avrupa'ya açılacak

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Konseyi toplantısı çerçevesinde yapılan Fransız-Türk Ademi Merkeziyetçi İşbirliği toplantısı İstanbul'da yapıldı.Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, 'Fransız yerel yönetimlerle geliştireceğimiz ilişkiler, Konya'nın Avrupa'ya açılmasına katkı yapacaktır, Konya Avrupa'ya açılacaktır" dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 29/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:58 - 29/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Konya Avrupa'ya açılacak
Konya Avrupa'ya açılacak

Fransız-Türk Ademi Merkeziyetçi Birliği toplantısı İstanbul'da yapıldı. Türk ve Fransız Yerel Yönetimleri arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan toplantının açılışını Cities Unies France Yönetim Kurulu Başkanı Jacgues Rocca Serra ile Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen yaptı. Başkan Esen, Fransızlarla ilişkilileri geliştirecklerini, bu çerçevede Konya'yı Avrupa'ya açacaklarını söyledi.

Ademi Merkeziyetçi Birliğinin çerçevesi, hukuki durumun tespiti, Türk yerel yönetimlerinin bu oluşumdan beklentileri, Fransız Kalkınma Ajansının stratejisi, Fransız Ademi Merkeziyetçi İşbirliği'ne katkısı gibi konuların ele alındığı toplantıyı değerlendiren Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, uluslararası açılımların Avrupa Birliği yolunda yaşanan gelişmelerde, yerel yönetimlere büyük katkı sağladığını ifade etti.

Toplantıyla ilgili görüşlerini belirten Adem Esen şunları söyledi : "Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Konseyi toplantısı çerçevesinde yapılan Fransız-Türk Ademi Merkeziyetçi işbirliği toplantısı yerel yönetimlerin gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Ülkemizin Avrupa Birliğine giriş sürecinde gelişmekte gösteren yerel yönetimler, uluslar arası işbirliğini artırarak bu sürece destek olabilirler. Fransız-Türk Ademi Merkeziyetçi İşbirliği toplantısında ülkemizde yerel yönetimlerin durumu ve son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin getirileri üzerinde fikirlerimizi sunduk. Ülkemizde yerel yönetimler ve özel idareler kurumsallaşmalıdır. Bu kurumsallaşma yerel hizmetleri olumlu yönde etkileyecektir.


FRANSA İLİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

Fransa'da 2009 Mayıs ayından itibaren bir yıl boyunca Türkiye sezonu başlayacaktır. Bu süreç ülkemizin ve Konya'nın tanıtımı için büyük önem taşımaktadır. Selçuklu Belediyesi olarak şehrimizin uluslar arası alanda tanıtılması için büyük çaba harcıyoruz. Bu tanıtımlar, şehrin sosyal ve kültürel yönüne destek olmakla birlikte ekonomide de önemli bir kazanç olacaktır. Konya'da faaliyet gösteren işletmelerin yurt dışına açılımlarında bu programlar önemlidir. Fransız yerel yönetimlerle geliştireceğimiz ilişkiler, Konya'nın Avrupa'ya açılmasına katkı yapacaktır, Konya Avrupa'ya açılacaktır."

Toplantının başka bir olumlu yönü ise Fransız yerel yönetimleri ile Türk yerel yönetimleri arasında yapılacak olan işbirliği anlaşmaları olacaktır. Bu işbirliği ülkemiz yerel yönetimlerinin daha iyi hizmet sunması açısından önemli olacaktır" Toplantıda ayrıca İstanbul Ajansı proje asistanı Theodora Graf ve Fransız Kalkınma Ajansı Paris Yerel Yönetimler ve Kentsel Kalkınma Müdürü Louis Jacques Vaillant'da birer konuşma yaptılar.



15 yıl önce