|

Konya ile bağımız her zaman kuvvetli

Tacikistan'ın Türkiye Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaret etti. Şaripov, "Her yıl Tacikistan Cumhuriyeti'nden misafirlerimiz Şeb-i Arus törenlerine katılıyor. Dolayısıyla bizim Konya ile bağımız her zaman fazladır" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:36 - 9/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Konya ile bağımız her zaman kuvvetli
Konya ile bağımız her zaman kuvvetli

Tacikistan'ın Türkiye Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, her yıl ülkelerinden Şeb-i Arus törenlerine katılım gerçekleştiğini belirterek, Konya ile kuvvetli bağlarının olduğunu söyledi. Şaripov, Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mevlana'ya gelen kişilerin farklı bir ruh haline büründüğünü belirtti. Geçen yıl Konya ile Tacikistan'ın Kulop şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalandığını hatırlatan Şaripov, "Her yıl Tacikistan Cumhuriyeti'nden misafirlerimiz Şeb-i Arus törenlerine katılıyor. Dolayısıyla bizim Konya ile bağımız her zaman fazladır. Konya ile iktisadi ve ticari işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim." diye konuştu. Vali Erol ise Mevlana'nın ev sahipliğini ve manevi olarak mirasçılığını yapma anlamında Konya'nın ciddi bir onuru taşıdığını ifade etti.

''MEVLANA MİSAFİRLERİNİN ÖZEL YERİ VAR''

Mevlana'nın misafirlerinin her zaman Konyalıların nezdinde özel yerinin olduğunu dile getiren Erol, "İnşallah sayın büyükelçimiz ve beraberindeki heyet de o muhabbetin emarelerini yaşıyordur. Büyükelçimiz Şaripov ayda bir Konya ziyareti yapıyor. İnşallah bu ziyaretlerin ve gayretlerin güzelliklere vesile olmasını diliyoruz" dedi. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da yaklaşık iki yıldır Tacikistan dostluk grubunun başkanlığını yaptığını söyledi. Şaripov'un Konya ve Mevlana'ya karşı özel bir muhabbeti olduğunu belirten Kabakcı, Tacikistan'ın Konya ile arasındaki ticari kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için zaman zaman heyetlerle Konya'ya geldiklerini ifade etti. Şaripov, daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i de makamında ziyaret ederek, kendisiyle bir süre görüştü.


10 yıl önce