|

Konya Şeb-i Arus'a hazır

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yaşar Sarıcan, Mevlana'nın 734. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 1-17 Aralık tarihleri arasında ilk kez toplam 33 sema programı yapılacağını ve bu gösterileri de toplamda 80 binden fazla kişinin izleyeceğini söyledi. Sarıcan, Şeb-i Arus gecesi için 2 bin 500 biletle 6 binni üzerinde talep olduğunu belirtti.

Aa
00:00 - 15/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 18:33 - 15/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Konya Şeb-i Arus'a hazır
Konya Şeb-i Arus'a hazır

Mevlana'nın 734. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 1-17 Aralık tarihleri arasında ilk kez toplam 33 sema programı yapılacağı, bu gösterileri de rekor düzeyde,toplamda 80 binden fazla kişinin izleyeceği bildirildi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yaşar Sarıcan, yaptığı açıklamada, UNESCO'nun Mevlana Yılı ilan ettiği 2007'de yurt içi ve dışından birçok Mevlana'yı anma etkinliklerinin düzenlendiğini söyledi. Bunlar arasında en önemlisinin ve dikkati çekenin 30 Eylülde Mevlana'nın Doğum Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılan sema, havai fişek veprogram olduğunu ifade eden Sarıcan, bu kutlamanın yurt dışında da büyükyankı uyandırdığını bildirdi.


Mevlana'nın 734. Vuslat Yıl dönümü etkinliklerinin de yine ses getirecek ölçüde düzenlenmesi için yoğun çalıştıklarını vurgulayan Sarıcan,şunları kaydetti:"Mevlana Yılı olması nedeniyle bu yıl etkinlikler daha büyük önem taşıyor. Hazırlık çalışmaları kapsamında Türkçe, Almanca, Arapça,Azerice, İspanyolca, Çince, Farsça, İngilizce, İtalyanca, Japonca,Özbekçe, Rusça, Türkmence, İspanyaca ve Urduca olmak üzere 17 dilde hazırlanan afişleri 35 ülkeye gönderdik. Yurt içinde yapılan programlarla da etkinlikler hakkında bilgiler veriliyor. Yapılan buçalışmaların meyvelerini almaya başladık. Geri dönüş yoğun şekilde sürüyor. "


33 SEMA GÖSTERİSİNİ 80 BİNDEN FAZLA KİŞİ İZLEYECEK

Sarıcan, geçen yıl Mevlana'yı anma etkinliklerinin ilk kez 1-17 Aralıktarihleri arasında düzenlendiğini ve 23 sema programı yapıldığını belirterek, geçen yıl bu törenleri 60 bine yakın kişinin izlediğini söyledi. Bu yıl da yine etkinliklerin 1-17 Aralık arasında yapılacağını ve ilkkez 33 sema programı düzenleneceğini ifade eden Sarıcan, şöyle devametti: "Geçen yıl sadece hafta sonlarında gündüz ve gece sema gösterisi yapılmıştı. Bu yıl ise 1-16 Aralık boyunca her gün gündüz ve gece semaprogramı olacak. Sadece 17 Aralıktaki Şeb-i Arus günü akşam gösteriolacak. 33 sema programını toplamda 80 binden fazla kişi izleyecek. Buyıl Ocak ayından bu yana gelen talepleri kabul etmeye başladık. Ancakson haftalarda talep daha yoğun oldu. Bugünden rezervasyon ve bilet içintalebinde bulunanların sayısı 100 bini geçti. Binlerce kişiyi geri çevirmek zorunda kalacağız. "Sarıcan, Şeb-i Arus gecesi için de yoğun talep aldıklarını vurgulayarak,"Normalde Mevlana Kültür Merkezi'ndeki salonumuz 2 bin 500 kişilik. Ancak Şeb-i Arus için gelen talep 6 bini geçti. Bu şekildeki yoğun ilgi ülke turizmi adına çok sevindirici" dedi.


17 yıl önce