|

Konya'da bisiklet rüzgarı esti

Bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası Mevlana Gençler Bisiklet Turu önceki gün düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Salih Köprülü
00:00 - 21/06/2009 Pazar
Güncelleme: 15:55 - 21/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Konya'da bisiklet rüzgarı esti
Konya'da bisiklet rüzgarı esti

İlk etabı 17 Hazirandaki kriteryum yarışları ile başlayan turnuva, Konya-Kızılören arası 78 km yol yarışları ile son buldu. Kızılören'deki 6. etap yarışlarda birinciliği Arman Kamyshev, İkinciliği Daniil Fominykh ve üçüncülüğü Kuanysh Kylybayev'in aldığı Kazakistan takımı yer alırken dördüncülüğü ise Özel İdare Spordan Bekir Baki Akırşan aldı. 8 ülkeden 14 takım ve 74 sporcunun katıldığı yarışlarda Kazakistan Bisiklet Takımı yarışların favori ismi oldu. Yarışlara Bulgaristan, Romanya, Azerbeycan, Gürcistan, Yunanistan, Ermenistan, Suriye ve Kazakistan'nın yanı sıra Konya'dan da 5 kulüp katıldı.


Yarışların sonunda Bera otelde gerçekleştirilen ödül törenine, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Leyla Erdal, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muhittin Yıldız, Konya Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, sponsor firmaların yetkilileri, sporcular ve organizasyonda görevli hakemler katıldı.


Törende bir konuşma yapan, Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz en kapsamlı turnuvalardan birini bu yıl gerçekleştirdiklerini, ve bundan son derece memnun olduklarını, önümüzdeki yıllarda daha farklı ve daha kapsamlı bir organizasyon gerçekleştirmek için çalışmalar yapacaklarını, bisikletin Konya'nın ata sporu olduğunu dile getirerek, bu tür organizasyonlarla hem adımızı duyuracağız hem de ata sporumuzu yaşatacağız dedi Erdoğan turnuvaya destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sponsor firmalara teşekkür etti.


Daha sonra söz alan Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez ise konuşmasında, organizasyonun mükemmel bir şekilde gerçekleştiğini dile getirerek, bundan sonraki organizasyonlar içinde bir öneride bulundu. Üzülmez önümüzdeki yıllarda Mevlana Turunun, Mevlana'nın doğduğu ve ailesi ile birlikte göç ettiği Afganistan'nın Behl kentinden başlayarak, aynı güzergah üzerinden Konya'da son bulacak şekilde, bir organizasyonun yapılabilmesi için çalışma yapılmasını ve Bisiklet Federasyonu olarak da destek vereceklerini dile getirdi. Törende son olarak konuşan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Leyla Erdal, bisiklete gönül veren bir ailede geldiğini, bu sporu çok sevdiğini belirterek, İl Özel İdaresinin spora ve sporcuya önem verdiğini, İl Özel İdaresinin bir çok ilçede semt sahaları, spor salonları ve tesisler yaptırmasının yanı sıra amatör spor kulüplerine de malzeme yardımında bulunduğu sözlerine ekledi.


Dört gün süren yarışlarda Takım klasmanında birinciliği Kazakistan Bisiklet Takımı, ikinciliği İl Özel İdare Spor Kulübü ve üçüncülüğü Konya Şeker aldı. Bera Otelde düzenlenen törende yarışmacılara 10 bin dolar para ödülü ile takımlara kupaları verildi.



15 yıl önce