|

Konyalı şehitler İstiklal Harbi Şehitliği'nde yaşatılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi'nce İstiklal Harbi'nde hayatını feda eden Konyalı şehitler için yaptırılacak İstiklal Harbi Şehitliği'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Semra Hoyraz
00:00 - 19/09/2008 Cuma
Güncelleme: 17:51 - 19/09/2008 Cuma
Yeni Şafak
Konyalı şehitler İstiklal Harbi Şehitliği'nde yaşa
Konyalı şehitler İstiklal Harbi Şehitliği'nde yaşa

Başkan Akyürek, Konyalı şehitlerin hatıralarını yaşatacak bir vefa borcu olarak yapılan Şehitlik'te gaziler için de mekanların bulunacağını kaydetti.Mevlana Müzesi yanında yapımı devam eden İstiklal Harbi Şehitliği'nin milli şuurun gelecek nesillere aktarılması için son derece önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "İstiklal Harbi'nde ülke olarak varlık yokluk savaşı verdik. Orada şehit olan Konyalı şehitlerimizin hatıralarını burada yaşatacak, Konya'nın savaşa verdiği desteği örneklerle sergileyeceğiz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstiklal Harbi Şehitliği 8 milyon 219 bin YTL'ye mal olacak ve yıl sonunda tamamlanacak. İnşaatı hızla devam eden eserde İstiklal Harbi'nde hayatını feda eden 7 bin Konyalı şehidin isimlerinin yazıldığı bölümler, 42 metre yüksekliğinde Türk Bayrağı, Gaziler için mekan, savaşın ve o dönemdeki sosyal yaşantının anlatıldığı slayt odası bulunacak.



16 yıl önce