|

Konya'nın ABD'ye Avrupaya mal satacak potansiyeli var

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, "Biz inanıyoruz ki ABD başta olmak üzere şehrimizin birçok Avrupa ülkesine mal satacak gücü ve potansiyeli vardır" dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 26/03/2010 Cuma
Güncelleme: 17:04 - 26/03/2010 Cuma
Yeni Şafak
Konya'nın ABD'ye Avrupaya mal satacak potansiyeli
Konya'nın ABD'ye Avrupaya mal satacak potansiyeli

Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ticaret Ataşesi Thomas Bruns MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz'ı ziyaret etti. MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, yakın zamanda ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen Ermeni Soykırımı"nın tanınmasını öngören karar tasarısının kabul edilmesini eleştirdi. Konya'nın önemine de değinen Başkan Korkmaz; “Konya'mız ülkemiz içerisinde büyük önem arz etmektedir. Coğrafi yapısı ile ülke içerisindeki merkezi konumu ile gelişmiş ve gelişmekte olan bir şehir olan Konya'mızda sanayicimize ve işadamımıza yardımcı olmak bizim en büyük vazifelerimizdendir. Sanayimizi ve şehrimizi geliştirmek adına MÜSİAD olarak üzerimize düşen görevleri yaptığımız inancındayız. Bizler sanayici işadamları olarak Konya'mızın ve ülkemizin ticari faaliyetlerinin artmasını da istemekteyiz. Bu noktada bizlerle ticari ilişkiler içerisinde çalışacak olan dış ticaret erbaplarına da ihtiyaç duymaktayız. Konya'mızı ve ülkemizi ticari anlamda daha ileri noktalara taşımak için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışacağız. Bugün bize bir ziyarette bulunan ABD Ticaret Ataşesi ile Konya-ABD arası ticari bağlarımızın ve geliştirilmesi gereken hacim konusunda görüşmelerde bulunduk. Biz inanıyoruz ki ABD başta olmak üzere şehrimizin birçok Avrupa ülkesine mal satacak gücü ve potansiyeli vardır. Bu noktada elimizden gelenin fazlasını yaparak bu hacmi genişletmeye çalışacağız” diye konuştu.


ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPMAK İÇİN HAZIRIZ

İlk kez Konya'ya geldiğini söyleyen ABD Ticaret Ataşesi Bruns ise Konya'yı çok beğendiğini belirterek, çok nazik bir halkının olduğunu ve Konya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Thomas Bruns; “Konya'ya girer girmez gelişmiş bir şehre geldiğimizi anladım. Sanayisinin büyüklüğü hakikaten beni etkiledi. Sanayisi ve ticareti bu denli gelişmiş ve sürekli gelişme eğilimi içerisinde olan bir şehrin işadamları olarak çalışmalarınızdan ötürü öncelikle sizleri tebrik ediyorum. ABD Ticaret Ataşesi olarak Konya ile ABD'li şirketler arasında zaten iyi olan ticari ilişkilerin daha da artması taraftarıyım. Bu konuyla ilgili olarak çeşitli görüşmeler yapmak için Konya'dayım. Sizler Konya'nın her manada gelişmesine katkıda bulunmuş işadamlarısınız bu noktada da MÜSİAD ailesinden ortak akıl yürütme ve ortaklaşa çalışılması hususunda yardım beklemekteyiz. Bu konuda biz elimizden gelenin fazlasının yapmak için hazırız ve öyle inanıyorum ki sizlerde bizlerden desteğinizi esirgemeyeceksinizdir” şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Ataşesi Thomas Bruns'a Hz. Mevlana'nın Mesnevi setini hediye etti.





14 yıl önce