|

Konya'ya Pohl çıkarması

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, KSO Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ve KTB Yönetim Kurulu Başkanı M. Uğur Kaleli de ziyaret etti. Pohl, işadamlarının rahat iş yapmalarını sağlayacak ortamı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi

Yeni Şafak
00:00 - 19/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:59 - 19/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Konya'ya Pohl çıkarması
Konya'ya Pohl çıkarması

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu ile görüşen Büyükelçi Pohl, Büyükelçilik olarak ticareti ve ekonomiyi teşvik etmekten yana olduklarını ve bu anlamda özellikle başta vize sorunu olmak üzere, iş adamlarının rahat iş yapmalarını sağlayacak ortamı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine rağmen, ticari anlamda henüz gerçek potansiyele ulaşılamadığına dikkat çekilen görüşmede Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu 'Özellikle şu anda Türkiye genelinde 4 bin 200 Alman yatırımcının olması ve 1970'li yıllarda Türkiye'den Almanya'ya giden pek çok vatandaşımızın şimdi orada iş adamı olması ilişkilerimizin geliştiğinin bir göstergesi.Bu anlamda ziyaretlerin, ilişkilerin gerçek potansiyelini yakalanmasında önemli katkıları olacağına inanıyorum' dedi.

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNE DAVET ETTİLER

Büyükelçi Pohl'ü 17 Aralık'taki şeb-i Arus törenlerine davet eden Şekeroğlu, Konya ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin daha fazla artması için gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ise, Konya'nın artık ekonomik olarak öne çıktığını, kendilerinin de bunu gördüklerini belirterek, 'Konya ile Almanya arasındaki ticari rakamları artırmak için elimizden geleni yapacağız' dedi. Konuşmaların ardından Büyükelçi Eberhard Pohl, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çolak ve Veli Tekelioğlu Konya Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı'nı gezdi.

HEDEF İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eberhard Pohl ve Ticaret Ataşesi Hans Jörg Brunner ile beraberindeki heyet Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'u ziyaret etti. Pohl, '1 yıldır Türkiye'de yim. Ankara ve İstanbul'un dışında tarımda büyük gelişme gösteren Konya'yı ve burada bulunan yatırımları yerinde görmek istedim. Almanya'da çok bilinmeyen Konya gibi dinamik olan ekonomisi son derece canlı. Türkiye'de 5 bin Alman firması faaliyet gösteriyor ve son yıllarda da iki ülke arasındaki ilişkilerde ciddi ve çok iyi gelişmeler yaşanıyor."dedi.

Konuk ise Büyükelçi ve beraberindeki heyeti görmekten çok büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, Anadolu'nun ve özellikle Konya'nın çok dinamik bir kent olduğunu söyledi.

ALMANYA-TÜRKİYE GÖNÜL BAĞIYLA BAĞLI

Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve beraberindeki heyet, Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Meclis Başkanı Hüseyin Çevik ve KTB Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu. Kaleli, 'Türkiye ve Almanya sadece ticaret ortaklığı değil, 3 milyondan fazla vatandaşımızın kurduğu gönül bağıyla bağlı iki ülke' diyerek beraberliğe vurgu yaptı.

Konya Ticaret Borsası elektronik satış salonunu da gezen Eberhard Pohl, Borsa'nın teknik gelişmeleri yakından takip ettiğini görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. Görüşmelerin ardından Konya Ticaret Borsası tarafından günün anısına Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'a çini tablo hediye edildi.





12 yıl önce