|

KOS, 40 bin kişiye istihdam sağlayacak

''Konya Organize Sanayi Genişleme Bölgesi 2012 Yılı Arsa Tahsisleri Projesi'' basın mensuplarına duyuruldu. Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 4 milyon metrekareden oluşan yeni genişleme alanı projeleri hakkında bilgi verdi. Genişlemeyle birlikte toplam 40 bin kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Yeni Şafak
00:00 - 12/10/2012 Cuma
Güncelleme: 10:05 - 12/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
KOS, 40 bin kişiye istihdam sağlayacak
KOS, 40 bin kişiye istihdam sağlayacak

Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil Konya Organize Sanayi Bölgesinde yeni arazi tahsislerinin teslimiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bölge genişletme projeleri çerçevesinde imar planlarının uygulanmaya başlandığını belirten Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Bölgesinde arsa talebinde bulunan 128 adet başvurudan 106''sının ön tahsis hakkı kazandığını ve bu tahsisin 15 Kasım tarihi itibariyle tahsis hakkı kesinleşen katılımcılar davet edilerek yapılacağını söyledi.

PRENSİP KARARLARI ALINDI

Tahir Büyükhelvacıgil konuşmasında 2006 yılında İl Özel İdaresi''nden 4000,000 metrekarelik arsanın alınarak çalışmaların başlatıldığını ve tapudan tescil işlemi yapıldığına dikkat çekti. Büyükhelvacıgil, ''2. ve 3. organize sanayi bölgelerimiz birleştirilerek Konya Organize Sanayi Bölgesi ismini almıştır. Bu tarihten itibaren 4.OSB alanı Konya Organize Sanayi Bölgesi Genişleme ve Yatırım Alanı olarak adlandırılmıştır.'' dedi. Tahir Büyükhelvacıgil ''Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı''nın önerilen genişleme bölgemizi, sanayi bölgesi olarak uygun görmesiyle, 2006 yılında 4.000.000 metrekarelik bu arsayı satın alarak çalışmalara başlanmıştır. 27.12.2006 tarihinde satın alınan arsanın, Müdürlüğümüz adına tapudan tescil işlemi yapılmıştır.'' 26.12.2011 tarihinde KSO, KTO, Ticaret Borsası, MÜSİAD, AKTİSAD, ASKON, TÜMSİAD ile istişare toplantısı yapıldığını belirten Büyükhelvacıgil bu istişare sonrası öne çıkan sektörler ile ilgili raporlar doğrultusunda 28.12.2011 tarihinde Müteşebbis Heyetle tahsise yönelik prensip kararları alındı."dedi.

KOS GEZİLDİ

Bir başka gazetecinin yeni teşvik paketinde Konya''nın yeri ve Konya''ya stratejik sektörlerin yatırımı konusunda görüşünü sorması üzerine Büyükhelvacıgil, kendilerinin teşvikte Konya''nın bir üst basamakta yer alması için mücadele ettiklerini belirtti. Bu konuda Sanayi Bakanı ile de görüştüklerini belirten Başkan Büyükhelvacıgil, fakat bilemedikleri bir nedenden ötürü Konya''nın teşvikte bir alt basamağa gerilemiş olarak neticenin çıktığına işaret etti. KOS Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil daha sonra gazetecilere Organize Sanayi Bölgesini gezdirdi. Türkiye''nin en önemli Organize sanayilerinden birisine Konya''nın sahip olduğunu belirten Tahir Büyükhelvacıgil KOS''ta yer alan önemli tesisler hakkında da gazetecilere bilgi verdi.


12 yıl önce