|

KOSKİ, Mevka'dan bir proje hibesi daha kazandı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, MEVKA desteklerinden bir proje hibesi daha kazandı. "Sürdürülebilir Atıksu Yönetiminde Katılımcı Çevre Eğitimi Projesi" kapsamında KOSKİ Atıksu Arıtma Tesisleri'nin endüstriyel atık su yükünün azaltılması amacı ile eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Yeni Şafak
00:00 - 8/04/2011 Friday
Güncelleme: 19:34 - 8/04/2011 Friday
Yeni Şafak
KOSKİ, Mevka'dan bir proje hibesi daha kazandı
KOSKİ, Mevka'dan bir proje hibesi daha kazandı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Tarım Kalkınma Vakfı (TAKVA) Konya Şubesi ortaklığında “Sürdürülebilir Atıksu Yönetiminde Katılımcı Çevre Eğitimi Projesi” 2010 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı'na (MEVKA) sunulan proje, sosyal kalkınma alanında hibe almaya hak kazandı. Konu ile açıklama yapan KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve kamuoyu bilgilendirme çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirterek, “Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde sürdürülebilir çevre ve ulusal atık yönetim planlaması konusunda mevcut politika ve mevzuata uyum çalışmalarının yanı sıra, dinamik bir şekilde değişen ve yenilenen mevzuatın da takip edilerek, uyum yönünde gerekli çalışmaların hemen yapılması, ülkemizin ve kentimizin bu alanda bölge içinde taşıdığı rolün güçlendirilmesi açısından önemlidir. Sürdürülebilir Çevre ve Atıksu Yönetimi için, çevreyi korurken doğal kaynakların kullanımını kontrol etmek ve oluşan atıkların yönetimi konusunda halkımızın eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Yapılan çalışmalar hem çevre bilinçinin hem de insan kaynakları kapasitesinin gelişmesine, dolayısıyla yaşam kalitesine etki edecektir” dedi.


İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİLİYOR

Projedeki hedefin; "Kaynaklarını etkin ve çevreye duyarlı kullanan, sosyo-kültürel yapısı güçlü, rekabetçilik temelinde sürekli gelişen lider bir bölge olmak" şeklinde tanımlandığını ve sorunların bu doğrultuda belirlendiğini kaydeden Uzbaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Projemizde en temel çevresel faaliyetlerden olan KOSKİ Atık Su Arıtma Tesisleri'ne gelen endüstriyel atık suların yan etkilerini azaltmak amacı ile insan kaynaklarının eğitilmesi seçilmiştir. Bu çerçevede sanayiciler, meslek odaları üyeleri ve ilk öğretim okullarında eğitimler yapılarak, sürdürülebilir atık su bilincinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu eğitimler ile çevresel farkındalığın artırılması ve sanayicilerin çevresel atıkların bertarafı için çevresel altyapı çalışmaları yaparak eksikliklerinin giderilmesi amaçlanmaktadır"

13 years ago