|

'Kosova stratejik partner olacak'

Vali Harput: “Aynı düşünceyi, inancı, aynı gönülü paylaşan insanlarız. Acınız acımızdır, mutluluğunuz da mutluluğumuz” dedi.

Aa
00:00 - 15/07/2010 Perşembe
Güncelleme: 19:03 - 15/07/2010 Perşembe
Yeni Şafak
'Kosova stratejik partner olacak'
'Kosova stratejik partner olacak'

Ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek için Bursa'ya gelen ve iş adamlarından oluşan Kosovalı heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

Vali Harput, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Kosova İşadamları Derneği Başkanı Nuhi Mazrek, Kosova Demokratik Türk Partisi Şube Başkanı Agim Müftiu, Kosova Tüketici Derneği Başkanı Selahattin Kaçaniku ve iş adamlarının bulunduğu heyeti ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kosovalı heyetin ziyaretiyle iki ülke arasındaki bağların daha da kuvvetleneceğine inandığını ifade eden Harput, Türkiye ve Kosova'nın büyük bir ailenin fertleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Aynı düşünceyi, inancı aynı gönülü paylaşan insanlarız. Acınız acımızdır, mutluluğunuz da mutluluğumuz. Dolayısıyla bizi aynı değerler etrafında birleştiren bu düşünceler, geleceğe emin adımlarla gitmemizi sağlayacaktır. Yıllardır çatışan, düşman kardeşler halinde olan ülkeler, Türkiye'nin sayesinde bir araya gelmeye başladı. Balkanlarda 7 ülke bir araya geldi. Bunlar çok güzel gelişmeler.'


'İŞBİRLİĞİ GELİŞMELİ'

Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati de Bursa'da çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını belirterek, iki ülke arasında özellikle ekonomik alandaki iş birliğini geliştirmek ve güçlendirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türkiye'nin 1999 yılında yaptığı yardımları hiç unutmayacaklarını vurgulayan Kastrati, 'Türkiye'nin bütün yaptıklarını Kosova halkı biliyor. Kosova ekonomik alanda bir gelişme yakalamak için kardeş Türkiye'nin en büyük partneri olduğunu bilmektedir. Şu anda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler yüksek bir düzeyde. Kosova çok yeni bir ülke. Yakında gelecekte Türkiye'nin stratejik partneri olacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç ise Türk halkına Mumuşa ve Kosova'ya yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek, Ağustos ayının ilk haftasında Balkanların en güzel okulunun açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.


AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPACAK

Okulun açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini bildiren Bütüç, şunları kaydetti: 'Sizleri de açılışa davet ediyoruz. Çünkü sizler okulda okuyacak bin 100 öğrenciye, okul kıyafeti gönderdiniz. Ben ebeveynlerim, öğrencilerim ve şahsım adına bu desteği bize sunmuş olduğunuz için sizlerle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 73 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'nin yanımızda olması, bize gurur veriyor. Amacımız Kosova'yı AB içerisinde görmek. 24 saat geçmeden ana ülkemizin Kosova'nın bağımsızlığını tanımasından da gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bütün hizmetler için teşekkür ediyoruz”



14 yıl önce