|

Lekesiz: Amacımız tüm insanların mutluluğ

Eski Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz, yeni görev yeri olan Hatay'da törenle karşılandı. Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Vali Lekesiz, Hatay'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

İha
00:00 - 8/07/2009 Çarşamba
Güncelleme: 18:31 - 8/07/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Lekesiz: Amacımız tüm insanların mutluluğ
Lekesiz: Amacımız tüm insanların mutluluğ

Valiler Kararnamesi ile Amasya Valiliği görevinden Hatay Valiliği'ne atanan M. Celalettin Lekesiz, yeni görevine başladı.

Vali Nusret Miroğlu'nun merkeze alınmasıyla boşalan Hatay Valiliği görevine atanan M. Celalettin Lekesiz, yeni görev yeri olan Hatay'da törenle karşılandı. Valilik bahçesinde düzenlenen törende Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Albay Recep Orhan Bakırcı, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, vali yardımcıları, valilik personeli, kurum müdürleri ve 3 semavi dinin temsilcileri hazır bulundu. Eşi Zehra Lekesiz ile birlikte valiliğe gelen Vali M. Celalettin Lekesiz, valilik bahçesinde protokol üyeleri ile tek tek selamlaştıktan sonra tören mangasını selamladı. Daha sonra makamına geçen Vali Lekesiz basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hatay'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Vali Lekesiz, "Elbette buraya gelmeden önce Hatay'la ilgili bir takım bilgiler edindim. Ancak eksik bilgi ile yorum yapmayı sevmem. Bu nedenle burada kendi izlenimlerin sonucunda Hatay'ın konumu ve yapısı ile ilgili bir kanata varacağım. Öte yandan tarihi ve kültürel dokusu çok zengin ve coğrafi koşulları çok güzel bir kentte geldiğimi biliyorum. Burada temennim Hatay ve Hatay halkı için en güzel ve doğru olan işleri yapabilmektir. Çalışırken göz

önünde bulundurduğum 3 temel prensip vardır. Bunlardan birincisi, çalışmalarımızın temelini insanların mutluluğu oluşturur. İkincisi ise; çalışmalarımızı hayata geçirirken insan haklarına saygılı ve demokrasiye bağlı olmaktır. Üçüncü prensip ise kurumların hukuki haklarını korumaktır. Bu prensipler ışığında sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde çalışarak Hatay için en doğru projeleri hayata geçireceğiz" dedi.



15 yıl önce