|

Makedonya Konyalı işadamlarını bekliyor

Konya'da bulunan Makedonya heyeti MÜSİAD Konya Şubesi'ni ziyaret etti. Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhekim Ademi, "Değerli işadamlarımızı Konyalıları ülkemizde görmekten gurur ve mutluluk duyarız" dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 18:24 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Makedonya Konyalı işadamlarını bekliyor
Makedonya Konyalı işadamlarını bekliyor

Bir dizi incelemelerde bulunmak ve ziyaretler yapmak amacıyla Konya'ya gelen Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhekim Ademi beraberindeki heyetle birlikte MÜSİAD Konya Şubesi'ni ziyaret etti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile akşam yemeğinde MÜSİAD'da bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Abdulhekim Ademi, Konya'yı çok sevdiğini belirterek, "Şehir yapısı itibariyle de biliyorum ki Konya tarihi açısından çok önem arz ediyor. Ayrıca MÜSİAD'da böyle sıcak bir şekilde karşılanabileceğimi zannetmiyordum. Ben de sizleri her zaman için ülkemize bekliyorum. Sizin karşıladığınız kadar güzel karşılayamasak da her daim siz değerli işadamlarımızı Konyalıları ülkemizde görmekten gurur ve mutluluk duyarız" dedi.


KÜLTÜREL VE EKONOMİK BAĞIMIZ VAR

Makedonya ile Türkiye arasında ticari ilişkilere de değinen Ademi, "Bizler, sizden ülkemize yatırımlar yapmanızı bekliyoruz. Çünkü Makedonya zor günlerin neticesinde bu günlere gelmiştir. Özellikle şöyle bir ortamda sanayicilerin, işadamlarının içinde şunu tüm içtenliğimle söylüyorum ki; ülkemize yapılacak olan gıda başta olmak üzere enerji ve otomotiv yan sanayi yatırımları ile hem ülkemiz hem de siz kazanmış olacaksınızdır. Bizler de bu doğrultuda yatırımların daha sağlıklı yapılabilmesi için gerekli düzenlemeleri dış politika anlamında yapıyoruz" dedi. Başkan Aslan Korkmaz ise, Abdulhekim Ademi ve beraberindeki heyeti MÜSİAD'da ve Konya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Korkmaz, "Türkiye ve Makedonya, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağlara dayanarak yakın ve dostça ilişkiler geliştirmiştir. Bunu, günümüzde ticari ve ekonomik ilişkilerle de desteklemek arzusundadır. Makedonya cumhuriyetini güvenilir ve istikrarlı bir ortak olarak görüyoruz. İhtiyacımız olan tek şey ekonomik potansiyelimizden güç alarak bir an önce ilişkilerimizi geliştirmek" diye konuştu.





15 yıl önce