|

Mamak'ın kentsel dönüşümü Senegal'e model olacak

Mamak Belediyesi ile kardeş belediye protokolüne imza atan Senegal Cumhuriyeti Amitie Et Point E Belediye Başkanı Malick Drop, Mamak'ta uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin benzerlerini kendi belediyelerinde uygulamak istediklerini dile getirdi. Mamak'ın kentsel dönüşüm projeleri Senegal'e model olacak.

Cihan
00:00 - 7/08/2012 Salı
Güncelleme: 16:42 - 7/08/2012 Salı
Yeni Şafak
Mamak'ın kentsel dönüşümü Senegal'e model olacak
Mamak'ın kentsel dönüşümü Senegal'e model olacak

Mamak Belediyesi'nin uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri Senegal'e model olacak. Mamak Belediyesi ile kardeş belediye protokolüne imza atan Senegal Cumhuriyeti Amitie Et Point E Belediye Başkanı Malick Drop, Mamak'ta uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin benzerlerini kendi belediyelerinde uygulamak istediklerini dile getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen ve dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi dahil birçok kentsel dönüşüm projesini başarıyla yürüten Mamak Belediyesi'nin uygulamaları model oluyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelerek Mamak Belediyesi ile kardeşlik protokolüne imza atan Senegal Cumhuriyeti Amitie Et Point E Belediye Başkanı Malick Drop, beraberindeki bir heyetle birlikte Mamak Belediyesi öncülüğünde yürütülen projeleri yerinde inceledi. Mamak Belediyesi tarafından yürütülen Gülseren-Anayurt ve Yatık Musluk kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunan Başkan Drop, burada yapılan çalışmaları yerinde gördü.

BÖLGEYE HAYRAN KALDI

Mamak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Bozdağ'dan bölge hakkında detaylı bilgi alan ve kentsel dönüşüm projelerinin uygulanmadan önce bölgenin içinde bulunduğu durumu fotoğraflardan gören Başkan Drop, projelerin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin şu anki durumuna hayran kaldığını dile getirdi. Başkan Dropy burada yapılan çalışmaların benzerini kendi ülkelerinde de yapabileceklerini dile getirdi. Başkan Drop'a proje gezilerinde ayrıca Boğaziçi Bilgi Evi ve Aile Merkezi'nde yaptığı incelemelerinde kendilerine yeni fikirler verildiğini dile getirdi. Senegal heyetinde Amitie Et Point E Belediyesi Genel Sekreteri İbrahimo Seck, Uluslararası İşbirliği Komisyon Başkanı Fabou Mboup, Senegal Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Moustapha Sokhna Diop ve Büyükelçilik Müsteşarı Mamadou Boye Ba da hazır bulundu.


12 yıl önce