|

Manisa sanayi ve tarımın yanına turizmi de koyacak

Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Vali Daşöz, “Bundan sonraki süreçte ağırlıklı olarak tarımın, sanayinin yanında çok önemli potansiyel gördüğümüz turizme önem vereceğiz” dedi.

İha
00:00 - 3/02/2012 Cuma
Güncelleme: 18:06 - 3/02/2012 Cuma
Yeni Şafak
Manisa sanayi ve tarımın yanına turizmi de koyacak
Manisa sanayi ve tarımın yanına turizmi de koyacak

Bir dizi ziyaret ve etkinlik için Manisa'ya gelen Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Vali Daşöz'e teşekkür eden Büyükelçi Biggs, “Kısa bir süre içerinde Manisa'yı görme fırsatı buldum, Manisa güzel bir il. Sayın valimizden Manisa ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alacağız. Daha önemlisi Avustralya ile ilgili daha fazla nasıl bağlantı sağlayabiliriz onu görüşeceğiz. Türkiye şu anda dış ve iç politikada olsun, ekonomide olsun çok önemli bir ülke. Ancak az sayıda insan Ankara ve İstanbul dışındaki Türkiye'yi biliyor. Ben de daha çok diğer yöreleri gezip görmek istiyorum. Bu şehir oldukça köklü bir tarihe sahip. Çok güzel tarihi yerleri olan bu şehri görme şansını bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum” dedi.


'MANİSA, ŞEHZADELER ŞEHRİ'

Büyükelçi Biggs'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Daşöz de “Manisa 5 bin yıllık çok köklü bir tarihe sahip bir il. Değişik uygarlıkların eserleriyle zengin bir bölge. Türk tarihi bakımından da Osmanlı döneminde önemli padişahların valilik yaptığı şehzadeler şehri. Dolayısıyla bütün bu dönemlerin eserlerini barındıran, bunun yanında tarımsal olarak ülkemizin çok önemli illerinden biridir. Bölgede Gediz ve Bakırçay gibi iki büyük havza var. Örneğin üzüm ve bunun yanında son yıllarda zeytin gibi belli başlı ürünlerde Türkiye ve dünya birincisi olan bir il. Üzüm, İzmir üzümü olarak biliniyor ama daha çok bu bölgede üretiliyor” şeklinde konuştu. Manisa'nın dış ticaret potansiyeline de değinen Vali Daşöz, “Son 20-25 yılda sanayide müthiş atak yapmış bir il. Manisa'daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye'deki en önemli OSB'lerden bir tanesi. Manisa merkez, Akhisar, Salihli, Turgutlu gibi ilçelerimizde önemli OSB'ler var” diye konuştu.


FİNANCİAL TİMES MANİSA'YI EN İYİ YATIRIM ŞEHRİ SEÇMİŞTİ

Manisa'nın coğrafi konumuyla, lojistik alt yapısıyla İzmir ve limanlara yakınlığıyla önemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Daşöz, “Avrupa'da da bu özelliği dikkat çekiliyor. Financial Times Dergisi 2005 yılında Manisa'yı Avrupa'nın en iyi yatırım şehri seçti. Burası coğrafi konumuyla, sanayi avantajlarıyla, büyük şehirlere ve üniversitelere yakınlığıyla önemli bir il. Denizlere yakınlığı ile de yerli ve yabancı sermayenin ilgi duyduğu bir şehir. Bundan sonraki süreçte ağırlıklı olarak tarımın, sanayinin yanında çok önemli potansiyel gördüğümüz turizme önem vereceğiz. Bölgemizde bulunan uygarlıkların tanıtımı, korunması ve turizmin bir sektör olarak geliştirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında. Bütün bunların ortak ilişkiye dönüştürülmesi konusunda yakın çalışabiliriz. Ayrıca Avustralya'da kayda değer Türk vatandaşlarının olduğunu biliyoruz. İki dost ülke olarak pek çok ortak konu bulunabilir” dedi.

12 yıl önce