|

Mardin MÜSİAD'dan ile İran OSKU arasında 20 milyon dolarlık anlaşma

MÜSİAD Mardin Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, İran'ın Doğu Azerbeycan Eyaletinde düzenlenen İş Forumu Gezisi'ne katıldı. Mardin MÜSİAD heyeti ile OSKU ili arasında toplan 20 milyon dolarlık iş hacmini kapsayan bir anlaşma imzalandı. Anlaşma iş merkezleri, sosyal tesisler ve konut yapımını kapsıyor.

Mehmet Atay
00:00 - 28/06/2011 Salı
Güncelleme: 18:03 - 28/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Mardin MÜSİAD'dan ile İran OSKU arasında 20 milyon
Mardin MÜSİAD'dan ile İran OSKU arasında 20 milyon

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Dündar, Hüseyin Çelebi, Abdulvahap Arbağ ve Yakup Kılıç İran'ın Doğu Azerbeycan Eyaletinde düzenlenen İş Forumu gezisine katıldı. Bu gezi esnasında birçok ikili görüşmeler gerçekleştiren MÜSİAD Üyeleri ağırlıklı olarak inşaat, tarım, petro kimya sektörlerinde somut adımlar attılar. Yapılan iş görüşmeleri sonucunda Mardin MÜSİAD heyeti ile Iran'ın OSKU İli Valisi'nin garantör ve gözetiminde Belediye Başkanı Mohammed Rıza Jelili arasında toplan 20 milyon dolarlık iş hacmini kapsayan bir anlaşma imzalandı. Anlaşma metnini MÜSİAD Heyetini temsilen İnşaat Mühendisi Hüseyin Çelebi imzaladı. Bu önemli anlaşma iş merkezleri, sosyal tesisler ve konut yapımını kapsamaktadır. Yapılan anlaşma sonucunda taraflar yapılan iş sözleşmesinden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, "bundan böyle de her iki ülke arasındaki ticaret ve iş hacmi büyüyerek ve gelişerek devam edecektir” açıklamasında bulundular.


"HALKIMIZ İÇİN ÖNEMLİ İSTİHDAM ALANI OLUŞACAKTIR"

İran iş gezisine heyet başkanı sıfatıyla katılan MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dündar ise, sınır komşusu İran ile yapılan iş anlaşmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "İran'ın yüzlerce yıldır Türkiye ile komşu olan bir ülke. Bu tür anlaşmaların her iki ülke halkı için her açıdan yararlı olacak. Bölgede Mardin ilimizde önemli ölçüde istihdam alanı oluşturacak" diye konuştu. Mardin MÜSİAD'ı temsilen anlaşmayı imzalayan inşaat Mühendisi Hüseyin Çelebi de, "Anlaşmanın her iki ülke için büyük faydalar sağlayacağını, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri canlandıracağını ve bundan sonra da devam edecek" dedi. Her açıdan verimli geçtiği belirtilen İran iş gezisi esnasında taraflarca hatıra fotoğrafları çektirildi, ilerde yapılacak daha kapsamlı iş ve ticaret temennisinde bulunuldu.


13 yıl önce