|

Meslek odasından 'dürüst masaj salonu' uyarısı

MESO Başkanı Fehmi Duban, Emniyet Müdürlüğü'nden masaj salonlarına dürüst çalışanlar ve çalışmalanların belirlenmesi konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Barış Gülkaya
00:00 - 23/01/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:31 - 23/01/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Meslek odasından 'dürüst masaj salonu' uyarısı
Meslek odasından 'dürüst masaj salonu' uyarısı

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban; kentte sayısı 200'ü bulan masaj salonlarında dürüst çalışan ile çalışmayanların aynı kefeye konulmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. MESO Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa'ya yeni atanan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya hoş geldin ziyaretinde bulundu. Kahya'yı makamında ziyaret eden MESO Başkanı Fehmi Duban, derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. MESO'nun 144 farklı meslek gurubunu içerisinde barındırdığını hatırlatan Başkan Duban, 'Bursa'da göreve gelen tüm emniyet müdürlerimizle karşılıklı fikir alışverişi ve ortak çalışmalar içerisinde olmaya özen gösterdik. Bünyemizde 144 farklı meslek grubunun olmasından dolayı esnaf odaları içerisinde farklı bir yere sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bünyemizdeki meslek gruplarından birisi olan masaj salonları da gerek çalışma koşulları gerekse amaç dışı faaliyet gösteren salonların varlığı dolayısıyla zarar görmektedir. Sizin önderliğinizde Emniyet Müdürlüğü'müzden beklentimiz, sayısı 200'ü geçen masaj salonlarının dürüst çalışanlarıyla çalışmayanlarının belirlenmesinde ortak hareket etmemizdir' diye konuştu.


'MESO İLE ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK'

Yeni göreve geldiği Bursa'nın Türkiye'nin en gelişmiş ve suç oranı en düşük şehirlerinden birisi olduğunu gözlemlediğini kaydeden Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 'Bursa Türkiye'nin en önemli sanayi, ticaret merkezi ve istatistiklere bakıldığında da suç oranı açısından Türkiye'nin en sakin kentlerinden birisi. Çalışan nüfusun yoğunluğu şehrin sakinliğini olumlu yönde etkiliyor. Masaj salonlarının faaliyet alanları içerisinde çalışanları ile amaç dışı çalışanlarının ayrılması ve sizinde belirttiğiniz gibi önemli. Bu konu başta olmak üzere MESO ile ortak çalışmalar ve işbirliğinin başlaması açısından ziyaretiniz oldukça yararlı oldu. Bundan sonraki dönemde de sıkı diyalog ve işbirliğimiz devam edecektir' şeklinde konuştu.


12 yıl önce