|

Muğla'nın ilk atlı spor merkezi

Muğla'nın Akçaova mevkisinde,bir iş adamı tarafından kurulan kentin ilk atlı spor merkezinde, yerli ve yabancı turistlere biniciliğin yanı sıra atlı spor eğitimi de veriliyor.

Aa
00:00 - 6/08/2007 Pazartesi
Güncelleme: 18:12 - 6/08/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Muğla'nın ilk atlı spor merkezi
Muğla'nın ilk atlı spor merkezi

Kozağaç yolu üzerinde toplam kırk dönümlük arazi üzerine kurulan AtlıSpor Merkezi'nde, çocuklar ve yetişkinler için binicilik kursları, atile safari turları, tracking ve camping alanları bulunuyor. Merkezdekiuzman öğreticiler, isteyenlere binicilik ve atlı spor eğitimi veriyor. Merkezin işletmecisi Ali Emginoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,amaçlarının, Muğla'nın turizmde markalaşmasına katkı sağlamak olduğunubelirtti. Türklerin geçmişten gelen at kültürünün, geleneğinin yeni kuşaklaraaktarılması için çalıştıklarını ifade eden Emginoğlu, "Muğlalıçocuklardan oluşan bir binicilik takımı kurmayı düşünüyoruz. Çocuklarımızı atlı sporla tanıştırmak istiyoruz. Bu sporun markalaşmasıve yaygınlaşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.


MERKEZDE FARKLI CİNSTE ATLAR BULUNUYOR

Merkezde Belçika, İngiliz, Pony, Halfinger cinsi atlar bulunduğunubildiren Emginoğlu, Belçika cinsi atların sakin ve insana yakınolmasıyla bilindiğini söyledi.

Atlı spor merkezindeki saf kan İngiliz atlarını daha çok yetişkinleriçin getirdiklerini anlatan Emginoğlu, Hilfinger türüatların ise oldukça güçlü hayvanlar olduğunu vurguladı. Atlı spor merkezindeki en sevimli atlarının ise Pony'ler olduğunu ifadeeden Emginoğlu, "Bu küçük ve sevimli atlara çocuklar çok ilgigösteriyor" dedi. Atlı spor merkezinde binicilik dersleri veren at eğitimi ve binicilikustası Bulgar Nasko Petrov da on bir yaşından beri atlarla iç içeolduğunu belirterek, "Atları çok seviyorum. Atların dilinden çok iyianlıyorum. Muğla'ya davetli olarak geldim. Bir usta yetiştirerek buradanayrılacağım" dedi.


17 yıl önce