|

Mut'ta sulama suyu sorunu çözüldü

Mut'a yapılan sulama suyu göleti hizmete girdi. Mut İlçe Belediye Başkanı Murat Orhan, sulama suyu olmayan köyün kalmayacağını söyledi.

BİLAL BÜYÜKTATLI / MUT
00:00 - 30/10/2009 Cuma
Güncelleme: 18:30 - 30/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
Mut'ta sulama suyu sorunu çözüldü
Mut'ta sulama suyu sorunu çözüldü

Mersin'in Mut ilçesindeki İbrahimli köyü Sulama Suyu Göleti'ne yapılan son boru kaynağıyla birlikte su sorunu çözülmüş oldu. Sulama Göleti'nin açılış törenine, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri AK Parti ilçe Başkanı Ali Keser, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mevlide Kasap ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Cemil İş, İl Genel Meclis üyeleri Ali Can, Nebi Yılmaz, Mehmet Yıldız, İl Özel İdare Müdiresi Sevgi Güngör katıldı. Mut İlçe Belediye Başkanı Murat Orhan, sulama suyu olmayan köyün kalmayacağını, bu hedefle hareket eden AK Parti'nin hedefine adım adım ulaştığını söyledi. Orhan, Sulama Suyu Göleti'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. İlçe Özel İdare Müdiresi Sevgi Güngör ise, İl Özel İdare, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte bir bütün olarak hizmet etiklerini söyledi.


30 YILLIK HASRET BİTTİ

İbrahimli köyü Muhtarı Zeyni Canbar, köy halkıyla uyumlu bir şekilde çalışarak, Sulama Suyu Göleti'ni hizmetine sunduklarını ifade etti. Yapılan hizmetlerin devamının geleceğini vurgulayan Canbar, köye yapılan bu göletin 30 yıllık sulama suyu hasretini bitirdiğini ancak içme suyu sorununun çözümü için yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Canbar, bu sorunun da en kısa zamanda çözüleceğini ifade etti.



15 yıl önce