|

Naci Abay okulunu Bakan Çubukçu açtı

Hayırsever işadamı Naci Abay tarafından Aksaray'ta yaptırılan ilköğretim okulunu Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hizmete açtı, Bakan Çubukçu, en büyük iyiliklerden birinin eğitime yatırım olduğunu bildirdi.

Nedim Şişman
00:00 - 19/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 16:55 - 19/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Naci Abay okulunu Bakan Çubukçu açtı
Naci Abay okulunu Bakan Çubukçu açtı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Aksaray'da hayırsever işadamı Naci Abay tarafından yaptırılan ilköğretim okulunu hizmete açtı. Çubukçu, okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülke geneline paralel olarak Aksaray'da da okullaşma oranının yükseldiğini belirterek, eğitim alanında elde edilen başarıların herkesin desteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

'Biz çok büyük bir ekibiz. Aramızda öğrenciler, öğretmenler, veliler, bugün olduğu gibi hayırseverlerimiz de var' diye konuşan Bakan Çubukçu, en büyük iyiliklerden birinin eğitime yatırım olduğunu bildirdi.Çubukçu, şunları kaydetti: 'Eğitim yatırımları çok sayıda birey ve ailenin hayatını olumlu yönde etkilemektedir. Eğitime destek sağlayan hayırseverlerimizden biri de bu okulu yaptıran değerli iş adamımız Naci Abay'dır. Hayırsever iş adamımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi de öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Tüm bu emeklerin amacı, ailenize, ülkemize yararlı, hayırlı birer yetişkin olmanızı sağlamak. İlköğretim, hayata ilk adımlarınızı attığınız bir ortam. Sizlerden, eğitimin hayat boyu süreceğini unutmamanızı istiyorum. Büyük hayaller kurun, bu hayallerinizden de asla vazgeçmeyin. Okulumuz sizlere, Aksaray'a ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.' Naci Abay ise kişinin, ardından rahmetle anılacak eserlerin ortaya konulmasının önemine işaret ederek, şöyle konuştu: "Çok mutluyum, çünkü doğup büyüdüğüm, gençliğimin geçtiği topraklara böyle bir eseri kazandırdım." dedi. Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu, hayırsever işadamı Abay'a 'Onur Belgesi' takdim etti.


AKSARAY BENİM MEMLEKETİM GİBİ


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ili ziyaretinde Başkan Nevzat Palta'yla da bir araya geldi. Bakan Nimet Çubukçu, Aksaray'ın gelişen bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "Buraya geldiğimde memleketime gelmiş gibi oluyorum. Aynı coğrafyada doğmuş büyümüş birisi olarak. Gerçekten de Aksaray her geldiğimde gelişen ve gelişmesiyle beni mutlu eden bir şehir. Hem eğitim alanında hem diğer alanlarda gözlemlerimiz odur ki burası çok daha iyiye gidiyor. Üniversitesi, gelişen sanayisi ile eğitim alanındaki yatırımlarımızla geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor.Artık belediyecilik anlayışı sadece altyapı ve çöp toplamaktan ibaret değil, kültürel sanatsal etkinlikler başta olmak üzere eğitim ve sağlık gibi toplumun gelişmesine katkı sağlayacak hemen her alanda olmaktadır. Belediye, yönetim ve seçilmişlik açısından topluma en yakın kurumdur. Dolayısıyla yerel yönetim bu anlamda toplumsal taleple bu yönde verdikleri rolleri de en iyi şekilde üstlendiklerine inanıyorum.Özellikle kadınların meslek edinmelerinden tutunda herhangi bir meslek kurslarından tutunda diğer alanlarda merkezi hükümetin sorumlulukları alanında olan yükleri bir anlamda paylaşıyor belediyeler.Aksaray'da bu başarılı çalışmalara imza atan belediyelerimizden bir tanesi.O anlamda kutluyorum ve teşekkür ediyorum" dedi. Bakan Çubukçu'nun Aksaray'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Başkan Palta da, "Anadolu'da parmakla gösterilen iller arasında yer alıyor. Bunlarda hep sizlerin ve Sayın Başbakanımızın, Hükümetimizin desteği ile oldu." diye konuştu. Başkan Nevzat Palta daha sonra Bakan Nimet Çubukçu'ya yine Aksaray hatırası olarak kilim hediye etti.



14 yıl önce