|

'Nihai hedefimiz AB'ye girmek'

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo'yu ağırlayan Belediye Başkanı Güzelbey, "Biz Avrupa Birliği'ni kendimize bir nihai hedef olarak görüyoruz" dedi.

Zabit Durmuş
00:00 - 16/06/2011 Perşembe
Güncelleme: 17:46 - 16/06/2011 Perşembe
Yeni Şafak
'Nihai hedefimiz AB'ye girmek'
'Nihai hedefimiz AB'ye girmek'

Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV)'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Avrupa Birliği Dönem Başkanı Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo, 'Avrupa Birliği, Müzakere Sürecindeki Türkiye' başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bir konser verdiği söyleşiyi programına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Macaristan'ın Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı üyeleri katıldılar. Gaziantep'i Geliştirme Vakfı olarak AB dönem başkanlığını yapan ülkelerin büyükelçilerini Gaziantep'te ağırlamaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Asım Güzelbey, “Bundan önce Belçika ve İspanya büyükelçilerini Gaziantep'te ağırlamıştık. Biz Avrupa Birliği'ni kendimize bir nihai hedef olarak görüyoruz. Zaman zaman Avrupa Birliği'ne giriş konusunda endişeler yaşasak da sonuç olarak Türkiye'nin nihai hedefi Avrupa Birliğine girmektir” dedi. Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo ise, Gaziantep'i yakından bildiğini, Türkiye'de Gaziantep'in farklı bir yere sahip olduğunu vurguladı. Szabo, Gaziantep'in öneminden dolayı burada bir Fahri Konsolosluk açtıklarını belirtti.


SZABO'YA PLAKET VERİLDİ

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş süreci konusunda görüşlerini paylaşan Istvan Szabo, 'Dönem Başkanlığı'nın gündemi önceden oluşturuluyor. İspanya, Belçika ile 18 aylık program yaptık. Ana hatlarıyla bu bir buçuk sene içinde 3 dönem başkanı ne yapacak, nasıl yapacak, hangi konuya dikkat edecek önceden belirleniyor. Biz de geçen Aralık ayında Macaristan'da dönem başkanlığı yaptık. Diğer ülkeler ve konsey üyeleri de kabul ettiler. Bir dönem başkanı yeteneklerini kriz döneminde en iyi şekilde gösteriyor. Beklenmedik bir olay varsa, mesela Japonya'da doğal afet varsa, Libya'da beklenmedik bir durum varsa, ekonomik, mali kriz varsa önceden yazılan programlar pek uygun değildir. Macaristan dönem Başkanlığı'nın ana gündemi ekonomik ve mali kriz sonuçları için ortak politikalar oluşturmaktı' dedi. Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Avrupa Birliği Dönem Başkanı Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo'nun, 'Avrupa Birliği, Müzakere Sürecindeki Türkiye'yi' değerlendirmesini ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükelçisi Istvan Szabo'ya plaket takdim etti.

13 yıl önce