|

Oral, Ilgın için Günay'dan destek istedi

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Bakan Ertuğrul Günay'dan otel yatırımı yapacak firmalara ilçenin tanıtılmasını istedi. Bakan Günay ise, birkaç firmaya burayı önereceğini söyledi.

Mehmet Karpınar
00:00 - 13/07/2009 Pazartesi
Güncelleme: 17:32 - 13/07/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Oral, Ilgın için Günay'dan destek istedi
Oral, Ilgın için Günay'dan destek istedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaydın, Ilgın'da yapılan bir basın toplantısına katıldı. Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Orhan Erdem, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın da katıldığı toplantıda Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgın'ın dünden bugüne gelişini anlattı. Burayı tanıtan Başkan Oral, Bakan Günay'dan turizm bölgesi kapsamına alınan Ilgın'ın Turizm Bakanlığı'ndan otel yapma projesi olan firmalara yatırım sahası olarak tanıtılmasını istedi. Bakan Günay da bu bölgeye birkaç firma önerebileceklerini söyledi. Daha sonra Ilgın merkezine 3 km uzaklıktaki Roma ve Bizans döneminden kalma yeraltı şehrinin turizme kazandırılması istendi. Bakan Günay, "Bu yeraltı şehri sizlerin dediği gibi büyük önem taşıyan bir yerse tabi ki Bakanlık olarak gerekli çalışmayı yaparız. Burayı Konya ve Türkiye turizmine açarız." dedi. Bu konu üzerine Konya Müze Müdürü Yusuf Benli de, "Gerekli teknik yardımlar yapılırsa bizler burayı en kısa zamanda hazırlarız." şeklinde konuştu.Ilgın Kaplıca Sosyal Tesisleri'ne giden Bakan Günay, kaplıca içinde bulunan hamamları ve otelleri gezerek incelemede bulundu. Buradan sonra restorasyonu tamamlanan Redif Tabur Müzesi'ni gezen Günay, yapılan tadilattan memnun kaldı ve buranın en iyi şekilde kullanılarak halka açılmasını istedi.


'KURŞUNLU CAMİİ RESTORE EDİLECEK'

Bakan Günay, Konya'nın en Büyük han ve kervansarayla beraber içerisinde bulunan ve Mimar Sinan tarafından yapılan Kurşunlu Camii'ni gezdi ve yetkilerden burası hakkında bilgi aldı.Günay, buranın restorasyonunun Bakanlık tarafından biran önce yapılarak, turizme kazandırılacağını vurguladı. Programın sonunda Ilgın Beldiye Başkanı, Bakana Ilgın'a ait özelliklerin bulunduğu resimli porselen tabak armağan etti. Yukarı Çiğil Belediye Başkanı yöreye özel 1 asırlık özelliğe sahip Yukarı Çiğil kilimi hediye ederken, Aşağı Çiğil Belediye Başkanı Ahmet Yaka ve Ilgın Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim ise bölgelerine ait özel hazırlanan bez bebekleri hediye etti.

Programa Konya Müze Müdürü Yusuf Benli, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgın Kaymakamı Cahit Işık ve diğer Belediye Başkanları, kurum amirleri katıldı.





15 yıl önce