|

Ordu TSO ile Batum TSO kardeş oda oluyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Batum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Batum Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Djumber Tugushi ise Hopa, Rize ve Trabzon ticaret ve sanayi odası ile kardeş oda olduklarını, OTSO ile de bu tür bir çalışmayı hayata geçirebileceklerini belirterek, kardeş oda olmayı teklif etti.

Cihan
00:00 - 30/10/2009 Cuma
Güncelleme: 16:52 - 30/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
Ordu TSO ile Batum TSO kardeş oda oluyor
Ordu TSO ile Batum TSO kardeş oda oluyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Batum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile kardeş oda oluyor. Batum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gıorgı Gabaıdze, Türk iş adamlarından inşaat ve tekstilde yatırım yaparak oda üyesi bulunanlarn olduğunu belirtti.

Gürcistan'ın Acara Özerk Bölgesi Başkenti Batum'a gelen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) heyeti, Batum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. OTSO Başkanı Servet Şahin öncülüğündeki iş heyeti, Batum Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında Oda Başkanı Gıorgı Gabaıdze ve Genel Sekreter Djumber Tugushi ile görüştü.


RİZE VE TRABZON'LA DA KARDEŞ ŞEHİR

Batum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gıorgı Gabaıdze, Ordu'dan, arlarında OTSO başkanının da bulunduğu iş heyetini Batum'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Batum'un hızla dünyaya açıldığını, bunun da bir neticesi olarak yeniden yapılanma içine girdiğini belirten Gabaıdze, Türkiye'nin önemli yatırımları olduğunu, ancak daha çok Türk yatırımı görmek istediğini söyledi. Türk iş adamlarından inşaat ve tekstil alanında yatırım yaparak oda üyesi bulunanların olduğunu aktaran Gabaıdze, bu yatırımlar içinde Karadeniz'in kıyısındaki iki kent olarak Ordu'nun da yer almasının kendilerini daha çok memnun edeceğini aktardı. Batum Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Djumber Tugushi ise Hopa, Rize ve Trabzon ticaret ve sanayi odası ile kardeş oda olduklarını, OTSO ile de bu tür bir çalışmayı hayata geçirebileceklerini belirterek, kardeş oda olmayı teklif etti.


BİR BÖLGE İKİ ÜLKE

Ordu'da Batum kökenli çok insan bulunduğu dile getiren OTSO Başkanı Servet Şahin, Türk plakalı araçları sokaklarda gördüklerinde ve Türk firmalarının varlığını duyduklarında gururlandıklarının ifade etti. Şahin, "Biz burayı bir bölge iki ülke olarak biliyoruz. Bu ziyareti gerçekleştirmekten memnun olduğumuz gibi Batum Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olmaktan memnuniyet duyarız. Batum'un her alanda gelişme gösterdiğini görüyoruz. Aralarında inşaat alanında faaliyet gösteren iş heyetimizle buradayız. Onların da önemli katıları olabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

OTSO Meclis Başkanı Atilla Kalkaplı ise Batum'un kayda değer bir gelişme gösterdiğinin görüldüğünü belirterek, "Öyle sanıyorum ki bir 5 yıl sonra geldiğimizde tanıyamayacağımız kadar değişmiş ve gelişmiş bir Batum ile karşılaşacağız. Gerçekten yoğun ve hedefi olan çalışmalar yapılıyor. Temennim o ki Ordulu girişimciler bu süreç içinde yer alırlar." dedi. Daha sonra her iki odayı kardeş oda yapacak çalışmaların hızla tamamlanması kararı alındı.


15 yıl önce