|

Ören'e yat limanı

Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü, Milas'ın Öder Beldesi'nin 18 yıllık yat hayalini gerçekleştiriyor. Ulaştırma Bakanlığı, 10 bin 500 olan Türkiye'nin yat bağlama kapasitesini 2013'e kadar 20 bine çıkarmayı hedefliyor. İhalesi yapılacak 7 yat limanının toplam yat bağlama kapasitesi bin 600 olacak.

İha
00:00 - 10/05/2009 Pazar
Güncelleme: 16:09 - 10/05/2009 Pazar
Yeni Şafak
Ören'e yat limanı
Ören'e yat limanı

DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapımına karar verilen 7 yeni yat limanı arasında Ören Yat Limanı da yer aldı. 550 metre uzunluğunda ve 250 metre enindeki yat limanının Yap İşlet Devret Modeli ile önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağını belirten Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, "18 yıllık düşümüz nihayet gerçek oluyor" dedi.

Edinilen bilgilere göre, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, daha önce altyapı inşaatlarının önemli bir kısmı tamamlanan Kumkuyu, Trabzon ve Avşa Adası Türkeli yat limanlarının iskele ve üst yapı tesisleri ile işletilmeleri için Yap-İşlet-Devlet (YİD) yöntemiyle ihaleye çıkıyor. Firmalar, ihale dosyalarını 18 Mayıstan itibaren DLH Genel Müdürlüğünden alabilecek.DLH Genel Müdürlüğü, ayrıca Silivri, İzmir-Yenifoça, İzmir-Karaburun ve Muğla-Ören yat limanlarının alt ve üst yapı işleri ile işletilmesine yönelik YİD modelli ihaleye de çıkacak. 18 Mayıstan itibaren dosyaların temin edilebileceği bu ihalede de tekliflerin iki ay içinde alınması hedefleniyor. Yat limanları için 30 yıl işletme süresi öngörülüyor.


YAT KAPASİTESİ BİN 600'E ÇIKACAK

Başkan Turan, "1991 yılında Yap-İşlet-Devret modeli ile programa aldırdığımız, 1995 yılında da Yüksek Planlama Kurulu kararı aldırdığımız Ören Yat Limanı artık ihale ediliyor. Bu dönem için tekrar aday olma gerekçelerimden birisi olan bu projenin, dönemin başında ihale edilecek olması ve hayata geçirilmesi en büyük mutluluklarımdan birisi olmuştur. Yakında hayata geçecek olan Yat Üretim ve Çekek Yeri projesiyle Ören, Gökova Körfezi'nin bir numaralı yat turizmi merkezi olma yolunda markalaşmaya adım atmış olacaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesi Ören, Muğla İli ve Türkiye'ye hem iş istihdamı hem de döviz getirisi bakımından büyük kazançlar sağlayacaktır" diye konuştu. Ulaştırma Bakanlığı, 10 bin 500 olan Türkiye'nin yat bağlama kapasitesini 2013'e kadar 20 bine çıkarmayı hedefliyor. İhalesi yapılacak 7 yat limanının toplam yat bağlama kapasitesi bin 600 olacak.


15 yıl önce