|

Orkide Yağları ESİDEF'in yıldızı oldu

Orkide Yağları'nın da ana sponsorları arasında bulunduğu ve bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) İş Geliştirme Platformu, 10 bin sanayici ve işadamını İzmir'de buluşturdu.

Yeni Şafak
00:00 - 20/10/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:05 - 20/10/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Orkide Yağları ESİDEF'in yıldızı oldu
Orkide Yağları ESİDEF'in yıldızı oldu

30 farklı sektörden 200 firmanın katıldığı ESİDEF İş Geliştirme Platformu'nda özel bir stand kuran Orkide Yağları, 2 gün boyunca önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi; etkin bir tanıtım yaptı.

Orkide Yağları, Ege ve Akdeniz bölgesinin potansiyelini arttırmayı ve firmaların yurtdışına açılmasını hedefleyen toplantı ve etkinliklerle dolu dolu geçen ESİDEF İş Geliştirme Platformu'na katkılarından dolayı teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.

Orkide Yağlarını temsilen Dış Ticaret Müdürü Ahmet Us'a plaketini, Fuarın onur konuğu Etiyopya'nın Oriona Eyaleti Cumhurbaşkanı Dago Abadullagamadamr sundu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi ve ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ile Orkide standını da ziyaret etti. Konuk Cumhurbaşkanı, Ahmet Us'tan Orkide'nin üretim ve ihracat çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın Etiyopya İzmir Fahri Konsolosu olarak atanmasının iki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilere ivme kazandıracağına dikkat çeken Ahmet Us, "Tarihsel bir yakınlığımız da bulunan Etiyopya ile ticaret yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Dago Abadullagamadamr ise, hammadde ve işgücü yönünden zengin olan Etiyopya'nın Türk girişimcilerine büyük yatırım kolaylıkları sağladığını ifade etti.

16 yıl önce