|

Osmangazi'ye modern durak teklifi

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi, Osmangazi Belediyesi'ni ziyaret ederek, daha önce Nilüfer Belediyesi ile hayata geçirdikleri Modern Durak Projesi'ni bu kez de Osmangazi Belediyesi'nde uygulamaya sokmak için görüş alışverişinde bulundu.Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, modern durak teklifinin cazip olduğunu söyledi.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 22/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:02 - 22/03/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Osmangazi'ye modern durak teklifi
Osmangazi'ye modern durak teklifi

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Seçim sonrasında belediye başkanlarını ziyaret ederek, yeni dönemde birlikte yapacakları çalışmaları görüşmek istediklerini söyleyen Oda Başkanı Hasan Topçu, demokratik ortamda geçen seçim sürecinin ardından tüm üyelerini de arkalarına alarak güçlü ve başarılı bir çalışma dönemine hazırlandıklarını belirtti.

Yönetim olarak ilk önce şoför esnafının eğitimi için çeşitli projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Topçu, “Geçmişten gelen bir yanlış algı var. Senede bir kere meydana gelen tek tük kötü olaylar, tüm şoför esnafını olumsuz olarak etkiliyor. Ayrıca sanki bu olaylar tüm şoförler tarafından yapılıyormuş gibi lanse ediliyor. İşte biz de bu olumsuz imajı yıkmak için çalışmalar yapacağız. Yeni dönemde esnafımıza İngilizce ve halkla ilişkiler eğitimleri vererek, müşterilerine çok daha kibar davranmalarını sağlayacağız. Böylelikle eskiden gelen olumsuz hatıraları sileceğimize inanıyoruz” dedi.

Daha önce Nilüfer Belediyesi ile hayata geçirdikleri modern durak yerleri konusundaki projenin Bursalılar ve şoför esnafı tarafından büyük beğeni gördüğünü söyleyen Topçu, bu yerlerin çoğaltılması ve uygun ilçelerde de uygulanmasını istediklerini aktardı. Osmangazi Belediyesi'nin de kentin en gelişmiş belediyelerinden biri olduğunu hatırlatan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Topçu, yeni dönemde ortak bir çalışma ile Osmangazi ilçesinde bu durakların yapılabileceğini sözlerine ekledi.


MODERN DURAK TEKLİFİ CAZİP

Osmangazi ilçesinin kentin merkezi olmasından dolayı günün her saati ciddi bir yoğunluk içerisinde olduğunu hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yoğunluğun azaltılması ve vatandaşların rahat etmesi için tüm çalışmaların devam ettiğini söyledi. Şoförler Odası'ndan gelen modern durak teklifinin cazip olduğunu aktaran Dündar, ilgili birimler ile konuyu araştırarak böyle bir çalışma yapabileceklerini kaydetti. Eski durakların kötü ve işlevsiz görüntüsünden kurtulmak için bu çalışmanın önemli bir adım olabileceğinin altını çizen Dündar, “Kentin siluetine uygun, vatandaşımıza iyi hizmet verebilecek ve şoför esnafımızın işlerini kolaylaştıracak modern durak projesini biz de destekliyoruz. İlk etapta ilgili birimde görev yapan arkadaşlarımız bu konuyu araştıracak. Ardından gerekli çalışmaları yaparak en kısa sürede Osmangazi'yi modern durak yerlerine kavuşturacağız” şeklinde konuştu. Ziyarete geldikleri için oda yöneticilerine teşekkür eden Başkan Dündar, yeni dönemde de birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını söyledi.


14 yıl önce