|

Osmanlı'dan ayrılığın bedelini kanla ödüyoruz

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Hz. Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Konya'da. Vali Doğan'ı ziyaret eden Maarouf, "Biz yüzyılı aşkın bir süredir ülkemizde barış içinde yaşamak için savaşıyoruz. İsrail, çok zalim ve insafsız bir devlet. Biz, Osmanlı'dan ayrıldığımız günden beri barış için kanla bedel ödüyoruz" dedi.

İha
00:00 - 12/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 16:51 - 12/12/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Osmanlı'dan ayrılığın bedelini kanla ödüyoruz
Osmanlı'dan ayrılığın bedelini kanla ödüyoruz

Hz. Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Konya'ya gelen Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Vuslat törenlerine katılmak üzere her yıl Konya'ya geldiğini belirten Nabil Maarouf, "Bizim için Türkiye'nin ve Konya'nın çok ayrı bir yeri vardır. En zor durumumuzda Türkiye ve özellikle Konya'dan bize çok yardım geldi. Burada bulunan insanlar ve sivil toplum örgütleri yaptıkları etkinliklerle bizlerin yanında olduğunu her fırsatta gösterdiler. Bu, bizim için çok önemli bir şey. Bu desteklerinden ve bizleri ağırladığınız için Konyalılar adına size teşekkür ediyorum" dedi.


İSRAİL ZALİM BİR DEVLET

Filistin'deki insanların barış ve huzur için savaştığını da dile getiren Maarouf, "Biz yüzyılı aşkın bir süredir ülkemizde barış içinde yaşamak için savaşıyoruz. İsrail, çok zalim ve insafsız bir devlet. Biz, Osmanlı'dan ayrıldığımız günden beri barış için kanla bedel ödüyoruz. Bize uygulanan ambargo, bizleri gerçekten çok zor duruma düşürdü. Ancak her ne koşulda olursa olsun barış için savaşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


HOŞGÖRÜ VE BARIŞ KENTİ KONYA

Türkiye ile Filistin halkları arasında yüzyıllara dayanan bir bağ olduğunu vurgulayan Vali Aydın Nezih Doğan ise, "Tarihe dayanan bu bağlar, bizi Filistin'de yaşanan sorunlara karşı duyarlı hale getiriyor. Özellikle Konyalıları daha duyarlı hale getiriyor çünkü Konya içinden Hz. Mevlana gibi bir hoşgörü ve barış elçisi yetiştirmiş bir kent. Biz bütün dünyaya barış ve kardeşlik mesajları vermek zorundayız çünkü Hz. Mevlana bizlerden bunu istiyor. Biz istiyoruz ki, dünyanın hiçbir yerinde kimsenin canı yanmasın, kanı akmasın. Hele ki bu kadar sıkı dostluk ve akrabalık bağları bulunan bir ülkenin vatandaşlarının asla" şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Doğan, ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Maarouf'a semazen sikkesi, semazen heykeli ve Mesnevi'nin İngilizce tercümesini verdi. Büyükelçi Maarouf ise Vali Doğan'a üzerinde Mescid'i Aksa'nın resmi bulunan çini işleme tabak ile yine Mescid'i Aksa resmi bulunan el işlemesi namazlık hediye etti.


AKYÜREK: FİLİSTİN HALKININ YAYINDAYIZ

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Filistin halkının selamlarını Tahir Akyürek'e ileten Büyükelçi Maarouf, Konya'nın sevgi ve hoşgörü şehri olduğunu söyledi. Türk halkının Filistin'in her zaman yanında olduğunu vurgulayan Maarouf, kendilerine verilen desteklere teşekkür etti. Akyürek de Büyükelçi Maarouf'a hem Türkiye'nin hem de Konya halkının dünyada yaşanan gelişmelere karşı duyarsız kalamayacağını ifade etti.Millet olarak her zaman Filistin halkının yanında olduklarını ifade eden Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Büyükelçi Maarouf'a Mesnevi ve ebru tablo hediye etti. Büyükelçi Maarouf da Başkan Akyürek'e çeşitli hediyeler verdi.


14 yıl önce