|

Paksoy: Konya-Karaman bölgesinin röntgenini çektik

Konya-Karaman bölgesi ile ilgili bir ön hazırlık raporunun hazırlandığını belirten MÜSİAD Lojistik Komitesi Danışmanı Paksoy, "Aslında bir nevi bölgenin lojistik açısından röntgeni çekilmiştir. Yapılan bu çalışma ile 2,5 milyon ton civarında bir yük hacmimiz olduğu ortaya çıktı" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 28/02/2012 Salı
Güncelleme: 18:25 - 28/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Paksoy: Konya-Karaman bölgesinin röntgenini çektik
Paksoy: Konya-Karaman bölgesinin röntgenini çektik

MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi, Lojistik Merkez çalışmaları hakkında bilgilendirme ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaret turları kapsamında MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy, komite üyelerinden Hasan Görgülü ve Tahsin Kaya ABİGEM Konya İşletme Müdürü Emel Köşker'i makamında ziyaret etti. Lojistik merkezin Konya'ya kazandıracağı katma değer hakkında bilgi veren Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi olarak KTO, KSO, KTB, MEVKA, Selçuklu Belediyesi, TCDD, Üniversiteler ve diğer STK'larla iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Lojistik Merkezin kurulması ile birlikte sanayicilerimizin lojistik faaliyetlerini bir noktada daha sağlıklı yürütülmesinin önü açılacak. Konya' da kurulacak olan merkeze İspanya'nın Zaragoza şehrinde kurulu olan lojistik merkezin örnek teşkil ettiğine inanıyoruz” ifadesini kullandı. Dr. Şimşek, “Lojistik Merkez bölge sanayisine önemli bir katkı sağlayacak. İhracatın öneminin ciddi derecede arttığı bir döneme giriyoruz. Sanayicilerimizin ürettikleri ürünleri limanlara daha kolay taşıyabilmesi için demiryolu bağlantısı etkinleştirilmiş bir Lojistik Merkez hayati öneme sahip. Bu nedenle, Taşucu limanının Konya'nın dünyaya açılan kapısı olması için gerekli inisiyatif ivedilikle oluşturulmalıdır” dedi.


'MERKEZ KONYA İÇİN ÖNEMLİ'

Konya-Karaman bölgesi ile ilgili bir ön hazırlık raporunun hazırlandığını belirten MÜSİAD Lojistik Komitesi Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy da merkezin Konya için önemine değindi. Konya Bölgesi için Lojistik Strateji Planı oluşturma adımında Mevlana Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği'nden faydalandıklarını ve 09 Eylül 2011 tarihinde başlayan “TR52 Bölgesi Lojistik Strateji Planı Önhazırlık Raporu” başlıklı projenin tamamlandığını belirten Doç. Dr. Paksoy, projenin amacının; “TR52 Konya-Karaman bölgesinde Lojistik Strateji Planının hazırlanması için gerekli olan saha çalışmasının yapılması ve ihtiyaç duyulan verilerin toplanarak elde edilen sonuçlara dayalı bir “Lojistik Strateji Planı Ön Hazırlık Raporu”nun oluşturulması olduğunu söyledi. Doç. Dr. Paksoy, hazırlanan raporun, bölgenin lojistik yapısına ve geleceğine ilişkin yol gösterici bir nitelik taşıdığını, gerek kamu gerekse de özel sektör tarafından yürütülecek projelere ışık tutacağını, Konya'da lojistik kümelenme ve lojistik merkez çalışmalarının başlatılması için etkin bir bilgi ve referans kaynağı oluşturacağını ifade etti.


BÖLGENİN LOJİSTİK ETKİNLİĞİ ARTACAK

Doç. Dr. Turan Paksoy, “Aslında bir nevi bölgenin lojistik açısından röntgeni çekilmiştir. Konya-Karaman bölgesinde kapsamlı bir saha çalışması yapılarak elde edilen sonuçlara dayalı bir mevcut durum analizi raporu oluşturulmuştur. Bu rapor ile Konya bölgesinin yük analizi çıkartılmış, lojistikte yaşanan sorunlar ve lojistik hizmet verenlerin mevcut yapısı tespit edilmiş, Konya-Karaman Bölgesi lojistik sektörünün mevcut durumu analiz edilmiş, sorunlar ve çözüm önerileri ortaya koyulmuştur. Bölgemizin lojistik analizi yapılarak lojistik etkinlik ve verimliliği artıracak, sanayici ve işadamlarımıza ulusal ve uluslararası rekabet avantajları sağlayacak bir lojistik merkez için rehber bir doküman oluşturulmuştur. Daha önce Konya'nın yük hacmi 600 bin ton olarak zikrediliyordu. Yapılan bu çalışma ile 2,5 milyon ton civarında bir yük hacmimiz olduğu ortaya çıktı” dedi.

12 yıl önce