|

Palta: Su sıkıntısı şimdilik yok

Aksaray'ın üç su kaynağından yararlandığını belirten Başkan Palta, “Aksaray'da su sıkıntısı olmaz diye bir şey yok, bu gün olmazsa yarın biz de yaşayabiliriz” dedi.

Nedim Şişman
00:00 - 14/06/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:12 - 14/06/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Palta: Su sıkıntısı şimdilik yok
Palta: Su sıkıntısı şimdilik yok

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta yaptığı açıklamada Aksaray'da şimdilik su sıkıntısının olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray'ın ana su kaynağının Mamasın Barajı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Su arıtma tesislerine geliyor, arıtılıyor ve şehir şebekesine veriliyor. Aksaray Belediyesi'nin arıtma tesisleri, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de ifade ettiği gibi altyapısı ve teknik kapasitesi bakımından Türkiye'de örnek bir arıtma tesisidir. İkinci kaynağımız Bağlı köyde. Buradaki problem ise suyu içerisindeki arsenik oranının biraz yüksek olmasıdır. Ancak buraya Arsenik Arıtma tesisi yaptırdık. Yaklaşık 3,5 milyon liralık bir yatırımla bu sorun da çözülecek. Üçüncü kaynağımızda Helvadere Kasabasından aldığımız ve şehrin belli yerlerinde yapılan 100 den fazla tatlı su çeşmesine verdiğimiz suyumuz var. Bizim içme suyu konusunda şimdilik bir sıkıntımız yok, ama bu ilerde olmayacak anlamına da gelmez.”


'SUYU TASARRUFLU KULLANACAĞIZ'

Her şeye rağmen su kaynaklarının hoyratça kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Nevzat Palta herkesin su tasarrufu yapması gerektiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü “Bu su hepimizin suyu, parasını veriyorum kullanırım. Böyle bir şey yok, su hepimizin ortak değeri, suyu israf etmeyeceğiz. Kaçak su kullanmayacağız, bahçe sulamayacağız, araba yıkamayacağız suyu sadece içme ve diğer ihtiyaçlar için kullanacağız ama tasarruflu kullanacağız. Herkes çocuklarına banyoda, diş fırçalamada ve tuvalette suyun tasarruflu kullanılmasının eğitimini verecek. Bu iş eğitim işi. Biz ilerde su sıkıntısı yaşamadan şimdiden tasarrufu kendimiz yapalım.” dedi.


14 yıl önce