|

Poyraz: Altın çağımızı yaşıyoruz

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, basın mensupları ile bir araya geldi. Poyraz , Kahramanmaraş'ın kültürel alanda altın çağı yaşadıklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 8/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 13:36 - 8/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Poyraz: Altın çağımızı yaşıyoruz
Poyraz: Altın çağımızı yaşıyoruz

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, basın mensupları ile bir araya gelerek kültürel alanda altın çağı yaşadıklarını söyledi. Dedeoğlu Konağı''nda düzenlediği basın toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz''ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar ve Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan ile ilimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel gazete temsilcileri, internet haber portalı temsilcileri televizyon ve radyo kuruluşu temsilcileri katıldılar.

KONAKLARIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

Dedeoğlu Konakları''nın restorasyonunun tamamlandığına dikkat çeken Başkan Poyraz: ''Bu tarihi konağımızın bu bölümünü ilk defa sizlere açıyoruz. Dedeoğlu Konakları üç bölümden oluşuyor. Birincisini Şairler ve Yazarlar Evi olarak hizmete açmıştık. İkincisini de yine kültürel amaçlı, üçüncüsünde de Maraş Mutfağı olarak hizmet verecek'' diye konuştu. Basın toplantısının amacına ilişkin bilgi veren Başkan Poyraz: ''Basın toplantımızın esas amacı hem sizlerle bir araya gelerek istişare etmek hem de kültürel alanda yaptığımız hizmetleri sizinle paylaşmak istedik. Sürekli Maraş kültür şehridir diye konuşuyoruz ya işte bu bağlamda belediye olarak 60''ın üzerinde kültür eserini şehrimize kazandırdık. Tarihimizi gün yüzüne çıkartmak adına yaptığımız çalışmaları ve ortaya çıkardığımız eserleri sizlere anlatmak istedik'' dedi.

ALTIN ÜÇGENİ TAMAMLAYACAĞIZ

Kahramanmaraş''ın sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkartarak sergilemek adına yola çıktıklarına dikkat çeken Başkan Poyraz: ''Daha önce yıkımına başladığımız, Ulucamii karşısındaki alanı genişletme çalışmalarına inşallah Cuma günü de devam edeceğiz. Vakıfbank''ın olduğu bölgede yıkıma başlayarak o alanı genişleterek şehrimize bir meydan kazandıracağız. Bu meydanının yapımının yanı sıra beş çarşımızda birden başlattığımız restorasyon çalışmaları ve ortahalde yapacağımız Kültür Park ile Altın Üçgeni tamamlayacağız.'' diye konuştu. Belediye olarak kültürel yayınlara ağırlık verdiklerine dikkat çeken Başkan Poyraz: ''Biz göreve geldiğimizde merhum Osman Sayın''ın elinde bulunanların haricinde kültür alanında belediyenin bir yayını olduğunu hatırlamıyorum. Ama bugün kültürel yayınlar açısından belediye olarak altın çağımızı yaşıyoruz. Yaptığımız sempozyumlarla, yayınladığımız kültürel yayınlarla gerek tarihimizi gerekse kültürel hayatımızın zenginliğini gelecek nesillere aktarmanın haklı gururunu yaşıyoruz'' diye konuştu. Daha sonra hazırlanan kitap standına geçen Başkan Poyraz burada tek tek yayınları tanıttı.

11 yıl önce