|

Referandumda 'evet' deyin

12 Eylül'de yapılacak referandum hakkında konuşan 1980 darbesinin mağduru Ahmet Solak, Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum tarihini iple çektiğini söyledi. Solak, "Referanduma 'evet' oyu kullanacağım" dedi.

Kübra Türkan
00:00 - 17/08/2010 Salı
Güncelleme: 11:33 - 17/08/2010 Salı
Yeni Şafak
Referandumda 'evet' deyin
Referandumda 'evet' deyin

1980 darbesinin mağduru Ülkücü Ahmet Solak, 12 Eylül'de yapılacak referandumun AK Parti'nin çıkarlarının olduğu bir referandum olmadığını söyledi. Halk oylamasının, milletin, geleceğinin değişeceği bir referandum olduğunu ifade eden Ahmet Solak, o dönemde ülkücü arkadaşlarının birçoğunun göz göre, göre cuntacılar tarafından idama götürüldüklerini belirtti. Bir çok arkadaşı idama götürülürken nişan yüzüklerini kendisine teslim edip gittiklerine dikkat çeken Solak, "Şimdi soruyorum o hayır diyecek ülkücü kardeşlerimize, bu yaşadıklarımız sizlerin başına gelseydi siz ne derdiniz. 12 Eylül'ler yaşanmasın, ülkücü kardeşlerim eziyet görmesin diye referanduma 'evet' diyeceğim. Köy, köy kahvehane, kahvehane ev, ev gezip referanduma 'evet' oyu isteyeceğim, çünkü bizim canımız yandı, neslimizin canı yanmasın." dedi. 12 Eylül 1980 darbesinin mağduru Ahmet Solak Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum tarihini iple çektiğini söyledi.. Ülkücü olduğu gerekçesiyle darbe döneminde yıllarca işkence gören Ahmet Solak, "Biz ölümü defalarca yaşadık, elimize böyle fırsat geçmiş. Referanduma 'evet' oyu kullanacağım." diye konuştu. Konuşurken duygulu anlar yaşayan Solak, ülkü ocaklarında yetişip büyüdüğünü, bu dava uğruna 12 Eylül döneminde cezaevine atıldığını söyledi. Haksız yere idamla yargılanarak cezaevlerinde eziyetler, işkenceler çektiğini ifade eden Solak, gencecik arkadaşlarının kanlı gömleğini yıkadığını, idam edildiklerini gördüğünü dile getirdi.


'ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM'

Ahmet Solak, şöyle devam etti:"Benim gibi binlerce gencin yuvasını yıkan, ailesinden uzaklaştırılan 12 Eylül'ü hazırlayan zihniyete soruyorum hiç mi vicdanlarınız sızlamıyor. Cezaevindeyken hep şunu hayal ettim, eğer 12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren mahkum, ben gardiyan olsaydım, vicdanım sızlar, ona, bana yaptırdığı işkenceyi yapmazdım. Ben cezaevindeyken eşim hamileydi, çıktığımda oğlum 17 yaşına gelmişti. Eşim cezaevine geldiğinde hep şunu söylüyordum; git başkasıyla evlen, çünkü bizim buradan sağ çıkmamız imkansız dedim. Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum bu iş Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çıkarlarının oylanacağı bir referandum değil. Milletimizin, geleceğimizin değişeceği bir referandum."

14 yıl önce