|

RİDA yetim öğrencileri unutmadı

Rida İnsani Yardım ve Dostluk Derneği yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri unutmadı. Dernek, giyimden kantin giderlerine kadar hemen her türlü ihtiyacını karşıladığı yaklaşık 200 yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Hüseyin Koyuncuoğlu
00:00 - 26/09/2011 Pazartesi
Güncelleme: 17:14 - 26/09/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
RİDA yetim öğrencileri unutmadı
RİDA yetim öğrencileri unutmadı

3 aylık yaz tatili sona erdi. Konya genelinde 250 eğitim kurumunda 430 bin öğrenci ve 21 bin öğretmenin görev yaptığı 2011-2012 eğitim öğretim yılı başladı. Rida İnsani Yardım ve Dostluk Derneği, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencileri unutmadı. Eğitim öğretim yılı boyunca giyimden kantin giderlerine kadar hemen her türlü ihtiyacını karşılamayı üstlendiği yaklaşık 200 yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katıldığı Ribat Aşevindeki kırtasiye dağıtım programında konuşan Ribat İnsani Yardım ve Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akseki, 2011-2012 eğitim öğretim yılının öğrencilere, ailelerine ve Türkiye Milletine hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Allah'ın insanlara gönderdiği kitabı Kur-an'ı Kerim'in ilk Ayetinde okumayı emrettiğini hatırlatan Mehmet Akseki, “Derneğimiz her ne kadar yurtdışındaki ihtiyaç sahibi insanlara hizmet vermek için kurulmuş olsa da, Allah'ın bu emri karşısında duyarsız kalamazdı. Eğitime ayrı bir önem veren derneğimiz, ülke sınırları içerisinde yürüttüğü çalışmalarına 'Yurtiçi Yetim Projesini' de dahil etmiştir. Proje kapsamında 200 kadar yetim öğrencinin giyimden kantin giderlerine kadar birçok alandaki ihtiyaçlarını karşılayan derneğimiz, bugünde siz basın mensuplarının huzurunda bu kardeşlerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını kendilerine teslim edecektir. Yardım paketlerimizin içinde çantadan deftere, kalemden silgi, tıraş kalem, suluboya ya kadar öğrencinin ihtiyaç duyabileceği her türlü kırtasiye malzemesi bulunmaktadır” dedi.


KIRTASİYE YARDIMINDA BULUNACAĞIZ

Ribat Aşevi ve Hayır Market bünyesinde verilen hizmetlerden yararlanan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını da unutmadıklarını ifade eden Akseki, “27-28 Eylül tarihlerinde de bu ailelerin yaklaşık bin kadar çocuğuna, yetim çocuklarımızdan ayrı olarak kırtasiye yardımında bulunacağız” diye konuştu. En güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu bir kez daha vurgulayan Akseki, konuşmasını; desteklerini Rida İnsani Yardım ve Dostluk Derneğinden esirgemeyen hayırsever Konyalılara teşekkür ederek tamamladı.



13 yıl önce