|

Rida'dan Daab'a iftar sofrası

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Kenya'nın Dadaab Kampı'nda 5 bin kişilik iftar sofrası kuruyor. Açlık ve sefaletin yaşandığı bölgeden Konya'ya gelen Dadaab Kadısı, bölgede her gün açlıktan çocukların öldüğünü belirterek, Müslümanların yardım elini çekmemesini istedi.

00:00 - 14/07/2012 Cumartesi
Güncelleme: 16:21 - 14/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Rida'dan Daab'a iftar sofrası
Rida'dan Daab'a iftar sofrası

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şahin, ramazan ayında Kenya'nın Dadap Kampında günlük 5 bin kişiye iftar sofrası açacaklarını söyledi. Şahin, 'İnsanların perişan olduğu noktada ramazan ayında böyle bir program yapma kararı aldık. Orda hizmete devam eden bir aşevimiz bulunuyor. 3 tane medresemiz hizmete girdi. Toplamda dadap kampında 2 bin yetim çocuğumuz var. Aileleriyle birlikte 5000 kişilik iftar vereceğiz. 60 tane falan deve kesilmesi düşünülüyor. Kakuma kampında ramazan içerisinde aşevimiz faaliyete geçecek. 2 tane mescit yaptık. 4 tane de medrese yapıyoruz. Onlarda ramazan içerisinde faaliyete geçecek. Ayrıca Darfur bölgesinde de yetimlerimiz bulunuyor. Orada da aşevimiz bulunuyor. Ramazan içerisinde bu bölgede de faaliyetlerimiz devam edecek. İftarlık olarak bir kişinin maliyeti 3 lira olarak belirledik. 3 liraya bir kişi zengin bir şekilde doyabiliyor' dedi.

500 YETİME BAKIYORLAR

Yurtiçi ve yurtdışında yetimlerimiz bulunuyor diyen Şahin, 'Toplamda yetim sayımız 5000 civarında. Kuran Kursları çok perişan vaziyette. Okulların yıllığı 15 lira. Bu parayı ödeyemeyen aileler çocuklarını Kuran-ı Kerim kurslarına gönderiyor. Darfur bölgesinde Kuran Kurslarında da yemek vermeye başladık. 1100 çocuğa aşevimiz tarafından Kuran Kursuna mobil olarak sıcak yemek götürüyoruz' şeklinde konuştu. Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Tamer Kalender ise bölgeye ilk mescidi kurduklarını belirterek, ilk ezan okuduğunda çok güzel bir duygu yaşandı, insanların mutluluğu gözlerinden okunuyordu' dedi. YENİ ŞAFAK / KONYA


12 yıl önce