|

Romanya''ya ekonomik çıkarma

BALKANSİAD, Türkiye ve Romanya arasında ticari ilişkilerin gelişmesini ve Türkiye'ye ekonomik kazanım sağlayacak Romanya Ekonomi Zirvesi'ni gerçekleştirdi. Bükreş TSO Başkanı Sorin Petre Dimitriu, Türk yatırımcılarını ülkelerine beklediklerini söyledi.

Cihan
00:00 - 19/01/2014 Pazar
Güncelleme: 12:13 - 19/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Romanya''ya ekonomik çıkarma
Romanya''ya ekonomik çıkarma

Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Türkiye ve Romanya arasında ticari ilişkilerin gelişmesini ve Türkiye'ye ekonomik kazanım sağlayacak Romanya Ekonomi Zirvesi'ni gerçekleştirdi. 2014 yılının ilk Ekonomi Zirvesi'ne 36 kişilik bir heyetle katıldı. Romanya''nın başkenti Bükreş''e 4 günlük bir çıkarma gerçekleştiren BALKANSİAD, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası, Türk İşadamları Derneği, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve birçok Romen şirketi ziyaret etti. Romanya Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihail M. Vlasov adına RTSO Başkanvekili ve Bükreş TSO Başkanı Sorin Petre Dimitriu ile bir araya gelen BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ve beraberindeki heyet, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Bükreş TSO Başkanı Sorin Petre Dimitriu, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve ikili ticari ilişkilerin gelişmesi için bu tarz organizasyonların önemli olduğunu söyledi. Türkiye''nin gelişen ekonomisiyle dikkat çektiğini söyleyen Sorin Petre Dimitriu, toplantı sayesinde Bursa''nın ekonomik hacmi ve ticari potansiyeli hakkında bilgi edindiklerini aynı şekilde ülkelerini Türk işadamlarına tanıtma fırsatı elde etmenin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. Sorin Petre Dimitriu, Türk yatırımcılarını ülkelerine beklediklerini belirtti. BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin ise Romanya''nın EURO bölgesinde önemli bir yeri olduğunu ve ticari ilişkilerin gelişmesinin Türkiye için stratejik nitelik arz ettiğini belirtirken, gerçekleştirilen ekonomi zirvelerinin yeni ticari işbirliklerine vesile olabilecek seviyede olduğunu söyledi.

2014'ÜN İLK ZİRVESİNİ ROMANYA''DA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Çok sayıda Türk ve Romen işadamının katılımıyla gerçekleştirilen ekonomi zirvesinde konuşan Başkan Naci Şahin, ''BALKANSİAD olarak Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesini son derece önemsiyoruz. Bu amaçla daha önce de Balkan ekonomi zirveleri gerçekleştirdik ve ticari olarak ikili ilişkilerin gelişmesi için önemli adımlar atılmasına vesile olduk. 2014 yılının ilk zirvesini Romanya''da gerçekleştiriyoruz. Ortak tarihe sahip ülkelerimiz arasında bu zirveler sonrası kurulacak ticari ilişkiler, ekonomik açıdan bir dinamizm kazandırırken diğer yandan kültürel bağımızın da güçlenmesini sağlayacak.'' ifadelerini kullandı. Romanya ile ticari ilişkileri geliştirme amacında olduklarını söyleyen Başkan Naci Şahin, organize ettikleri Ekonomi Zirveleri ile önemli iş anlaşmalarına vesile oldukları belirtti. Şahin, ''Bu zirvemizin de Türkiye ile Romanya arasında önemli ticari ilişkilerin kurulmasına vesile olacağını düşünüyorum" dedi. BALKANSİAD heyeti, Türk İşadamları Derneği (TİAD) genel sekreteri Güven Güngör ve Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği Dış Ticaret Müsteşarı Bahadır Necat''ı ziyaret ederek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.


10 yıl önce