|

Romen Başkonsolos ilk ziyaretini başkana yaptı

Romanya'nın yeni İzmir Başkonsolosu Lotreanu Cosmin Victor, görevine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ederek başladı.

Yeni Şafak
00:00 - 4/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:13 - 4/04/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Romen Başkonsolos ilk ziyaretini başkana yaptı
Romen Başkonsolos ilk ziyaretini başkana yaptı

Başkonsolos, İzmir'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Romanya ve Türkiye arasındaki var olan güçlü ilişkilerin, politik, ekonomik ve insani konularda daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum. Gerek nitelik, gerekse nicelik bakımından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer kurum-kuruluşların yöneticileriyle birlikte bu amaç doğrultusunda çalışacağız" dedi. Victor, Başkan Kocaoğlu'nu ülkesine de davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Romanya Başkonsolosu Lotreanu Cosmin Victor'a 'hoşgeldiniz' diyerek yeni görevinde kendisine başarılar diledi. Başkan Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi'nin tüm olanaklarıyla birlikte yapacağımız her çalışmada yanınızda olacağız" deyi konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Romanya Başkonsolosu'na İzmir'in ve belediyenin sembolü olan saat kulesinin gümüş maketini armağan ederken, Başkonsolos da Başkan Kocaoğlu'na Romanya Dışişleri Bakanlığı'nın sembolü olan diplomatik yapıların resmedildiği bir tabloyu hediye etti.


15 yıl önce