|

SAMEK hanımlar okulu

Sakarya Meslek Edindirme Kursları'nda bu yıl 2700 kişi eğitim görüyor. Başkan Aziz Duran, "SAMEK kurslarımız en önemsediğimiz hizmetlerden. Değişik branşlarda açtığımız kurslar, aynı bir okul gibi işlev görüyor" dedi.

İsmet Yıldız
00:00 - 6/01/2009 Salı
Güncelleme: 18:20 - 6/01/2009 Salı
Yeni Şafak
SAMEK hanımlar okulu
SAMEK hanımlar okulu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ayrı merkezde açılan SAMEK kursları, bir okul gibi çalışıyor. İlk olarak 2004 yılında Mahalle Eğitim Merkezleri olarak açılan kurslar, şuanda SAMEK ismi altında hizmet veriyor. Kurslarda; geleneksel sanatların, el sanatlarının, güzel sanatların, mesleki eğitimlerin, müzik eğitimlerinin, spor eğitimlerinin, dans eğitimlerinin ve dil eğitimlerinin çeşitli branşlarında dersler veriliyor. En fazla hanımların ilgi gösterdiği kurslara ilgi bir hayli büyük. Kursları başarı ile tamamlayanlara sertifika veriliyor. Kurslarda aldıkları eğitimlerle çeşitli iş kollarına atılanlar, aile ekonomisine de katkı sağlıyorlar.


6400 KİŞİ EĞİTİM GÖRDÜ

SAMEK kurslarının Sakarya'da büyük bir boşluğu doldurduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "SAMEK kursları en fazla önemsediğimiz hizmetlerden. Zira bu kurslar hem kaynaşmayı sağlıyor hem de mesleki anlamda vatandaşlarımıza katkı yapıyor. Bu kurslarımızı değişik branşlarda açıyoruz. Uzman öğretmenlerimiz dersler veriyor. Biz ilk olarak 2004 yılında açmıştık mahalle eğitim merkezlerini. O günden bu yana 6400 hemşerimiz bu kurslarda eğitim gördü. Kurslara olan ilgi bir hayli büyük. O yüzden her geçen gün bu kurslarımızın sayısını artıyoruz. Adapazarı merkezinin yanı sıra Büyükşehir sınırları içerisindeki ilçelerimizde de bu merkezlerimizi açıyoruz. Şu an için Sapanca ve Akyazı'da SAMEK kurslarını açtık. İnşallah bu kursların sayısını daha da artıracağız" diye konuştu.


32 BRANŞTA KURS AÇILDI

Sakarya Meslek Edindirme Kurslarında bu yıl 32 branşta kurslar açıldı. Bu yıl toplam 2700 kişinin eğitim gördüğü kurslarda eğitim verilen branşlar şöyle: Ebru, Hat, Tezhip, Ahşap Boyama, Temel Giyim, Hazır Giyim, El Nakışı, Makine Nakışı, Mefruşat, Kurdele Nakışı, Brezilya Nakışı, Takı Tasarımı, Kırkyama, Telkırma, Stilistlik, Fotoğrafçılık, Güzel Konuşma ve Diksiyon, Resim, Karakalem, Bağlama, Gitar, Ney, Türk Halk Müziği Korosu, Step, Aerobik, Halk Dansları, Modern Danslar (Tango, Salsa), Bilgisayar İşletmenliği, İngilizce, Arapça, Osmanlıca.

15 yıl önce