|

Sarıcakaya'da hizmet kervanı 50 yıldır devam ediyor

Eskişehir'in Sarıcakaya Belediyesi kuruluşunun 50. yıldönümünü coşku ile kutluyor. Sarıcakaya Belediye Başkanı Mehmet Zabun, hizmet kervanını her geçen gün daha iyiye götürdüklerini açıkladı.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 27/10/2008 Pazartesi
Güncelleme: 16:59 - 27/10/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Sarıcakaya'da hizmet kervanı 50 yıldır devam ediyo
Sarıcakaya'da hizmet kervanı 50 yıldır devam ediyo

Eskişehir'in Sarıcakaya Belediyesi kuruluşunun 50. yıldönümünü coşku ile kutluyor. Sarıcakaya Belediye Başkanı Mehmet Zabun, her gün ilçeyi daha iyi ve güzele götürmek için hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Sarıcakaya'nın mikro klimaya benzetilen iklimi sebebiyle Eskişehir'in Çukurovası olarak anıldığıın belirten Başkan Zabun, 'Üretilen hizmetlerde vatandaşların yardım ve desteklerini görüyoruz. 50. yılımızda alt ve üst yapı hizmetlerimizle ilçemizi güzelleştirmeye, ileriye götürmeye çalışıyoruz.' dedi.


MEYVE AMBARI

Sarıcakaya'da naranciye haricinde Akdeniz'de yetişen bütün meyve ve sebzelerin yetiştiğini Söyleyen Zabun, 'İlçemizde, nar, üzüm, incir, zeytin başta olmak üzere tüm sebze ve meyve çeşitleri yetişiyor. Tarım bakanlığının desdekleriye kurulan seralarda kışın yeşil soğan, tere, maydonoz gibi tüm yeşil sebzeler yetişitriliyor. İlçemizi tarımda daha ileri noktalara taşımak için çalışıyoruz.' şeklinde konuştu.


Başkan Zabun, bu yıl Sarıcakayada narın bol olduğunu belirterek 'Yemelik olan Sarıcakaya narı çok tatlı ve lezzetlidir. Bu yıl nar üretimi geçen yıla göre iki katı daha fazla oldu. Bu yüzden nar fiyatlarında düşüş bekleniyor. Geçen yıl kilosu 1 ytl'den satılan nar, bu yıl 50-60 kuruşa satılacaktır.' dedi.


ÖZKAYNAKLA TESİS KURDU

Belediyenin 500 milyar öz kaynakla kilt taşı ve bordür tesisi kurduğunu anlatan Başkan Mehmet Zabun, 'Tesisimiz üretime başladı. İlk siparişi Sarıcakaya kaymakamlığından aldık. Sarıcakaya Kaymakamlığı Eskişehir İl Özel İdaresininde desdeğiyle İğdir, Düzköy ve Kapukaya gibi köylerimize parke ve bordür taşı döşeyecek. Bu tesiste kendi ihtiyaçlarımızın yanında diğer ilçe ve beldelerdende talep gelirse onların da taleplerini karşılamalayabiliriz. Ekişehir deki Odunpazarı, Tepebaşı belediyeleri ve diğer ilçe belediyelerine piyasaya göre daha ucuz taş verebiliriz. Üretim kapasitemiz çevre ilçelerin ihtiyaçlarını da karşılayabilecek durumda. İndirme bindirme işleri için de kendi imkanlarımızla Forglift Makinası aldık kalite konusunda iddialıyız.' dedi.


ÖĞRENCİ YURDU KURDU

İlçede, okuyan kız öğrencilerin yurt sorununu çözdüklerini belirten Başkan Zabun, 'Yıllardır atıl durumda bulunan belediye işhanını restore ettirdik. Giriş katlarını belediyemize gelir getirmesi için kiraya verdik. Üst katlarını ise kız öğrenci yurduna dönüştürdük. Binamızı meclis kararıyla 25 yıllığına belediye Milli eğitime tahsis ettik. Öğrenci yurdumuz bu yıl hizmete açıldı. 75 öğrenci kapasiteli ortaöğretim öğrenci yurdumuzda bu yıl 35 kızımız kalıyor civar köylerden gelen bu kızlarımızı büyük sıkıntıdan kurtardık aileler için yer sorun oluyordu şimdi bize teşekkür ediyorlar. Kız çocuklarımızın okuması için her türlü desteği vermeye hazırız' şeklinde konuştu.


SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Sarıcakaya'nın su sorununu çözdüklerini anlatan Zabun, 'İlçemizde şebekemizden ve 7 adet mahalle çeşmemizden kaliteli içme suyu akıyor. Hamdolsun vatandaşlarımızı susuz bırakmadık. Eski su depomuzu yıkarak, hijyen şartlarda yeni bir depo yaptık. Kaynak ve kuyu sularımızı bu depomuzda saklıyoruz. Çeşmelerimizden hem kaynık hem de kuyu suyu akıyor. İsteyen istediği sudan içiyor.' dedi.

Ağostos ayında sarıcakaya emtia ve ticaret panayırını 50.yıl etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiklerini de belirten başkan Zabun, 'İlçemizde istihdam sağlayan iki iş adamımza çok teşekkür ediyoruz. Sabahattin Selek ve Mehmet Güler isimli işadamlarımızı yaptıkları yatırımlardan dolayı plaketlle ödüllendirdik. Yatırımlarının ve iş hayatında başarılarının devamını istiyoruz.' şeklinde konuştu.

16 yıl önce