|

Sarıcakaya'da yatırım atağı

Sarıcakaya Belediye Başkanı Mehmet Zabun, hizmetlerini eğitim ağırlıklı olarak sürdürdüklerini söyledi. Okulların çevre düzenlemelerini yaptıklarını belirten Başkan zabun, belediye binalarından birini kız yurdu yapılmak üzere 25 yıllığına Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis ettiklerini de kaydetti

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 23/04/2008 Çarşamba
Güncelleme: 17:28 - 23/04/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Sarıcakaya'da yatırım atağı
Sarıcakaya'da yatırım atağı

50. kuruluş yılını kutlayan Sarıcakaya Belediyesi hizmetlerini eğitim ağırlıklı olarak sürdürüyor. Sarıcakaya Belediye Başkanı Mehmet Zabun, ilçenin geleceğine yön veren hizmetlerinde eğitime ağırlık verdiklerini söyledi.

Kız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını gidermek için kolları sıvadıklarını anlatan Başkan Zabun, 'Hürriyet Caddesinde mülkiyeti belediyemize ait bina 25 yıllığına Orta öğretim kız öğrenci yurdu yapılmak üzere Milli eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi. Bu binanın iç ve dış dizaynı yapılarak 2008-2009 öğretim yılında öğrencilerimize yurt olarak hizmet verecektir' dedi.


BELEDİYE'DEN EĞİTİME DESTEK

Öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri için okulların çevre düzenlemelerini yaptıklarını belirten Zabun, 'Fatih İlköğretim Okulu'nun çevre düzenlemesi yapılarak çocuklarımızın teneffüslerde oyun ve eğlence alanı yaptık. Tüm çocuklarımıza hizmet vermek için 1 çocuk parkı ile bir yüzme havuzu yaptık. İlçemiz ve köylerinde üniversitede okuyan 78 öğrencimizin eğitimlerine katkı yapmak için eğitim yardımı yaptık. Ayrıca derslerinde başarılı olan 20 ilköğretim ve lise öğrencisine ödül verdik' şeklinde konuştu.

Belediye hizmetlerini daha iyi yürütmek için araç gereç ve donanım temin ettiklerini belirten Zabun, 'Belediyemizin çağdaş hizmet sunabilmesi için 8 bilgisayar, 2 lazer yazıcı, bir fotokopi makinesi, bir Belsisi net programı, bir dijital fotoğraf makinesi, 2 kamera aldık. Belediyemizin araç ve makine parkını güçlendirmek için yol çalışmalarında kullanılmak üzere bir greyder ile bir Belediye Başkanı hizmet aracı alındı.' dedi.


ALT YAPI YENİLENİYOR

Sarıcakaya'nın alt ve üst yapısını yeniden elden geçirdiklerini anlatan Başkan Zabun, 'Sarıkaya Mahallesi ve Yeni mahallelerinde yeşil alan düzenlemesi yaptık. Muhtelif yerlere 3 adet modern tuvalet yaptık. Bilal Habeşi mahallesi karanfil sokakta merdiven ve yol genişletilmesi çalışması yapılarak, kilit parke taşı ile taş döşendi. Yeni mahalle ve Fatih mahallesinde bulunan orman sokak genişletilerek parke taşı döşendi. Hürriyet Mahallesi'ndeki aile hekimliği hizmet binasının çevre düzenlemesi yapıldı. 7 harabe binanın yıkımları gerçekleştirildi. Dağküplü evlerinin dış cephe boyaları yapıldı' şeklinde konuştu.

Gençlerin kültür ve spora yönlenmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını analtan Başkan Zabun, 'Hürriyet caddesi'nde sentetik yüzeyli halı saha yapılarak gençlerimizin ve halkımızın hizmetine açıldı. 2. Amatör kümede olan Sarıcakaya Belediye Spor Kulübünün sporcularına her türlü yardım yapılmaktadır.Belediyemizin Hürriyet caddesindeki hizmet binasının zemin katını ilçe halk kütüphanesi olarak düzenlendi.' dedi.

Başkan Sarıcakaya belediyeye ait fırını özelleştirdiklerini, Kutlu Doğum, Polis Haftalarında etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Su sorununu çözmek amacıyla yazlık mevkisinde sondaj kuyusu açtıklarını belirten Başkan Zabun, suyun şebekeye verildiğini söyledi. Zabun, İlçeninin İmar Palınında Revizyon yaptıklarını, Hürriyet Mahhallesi'nde DSİ'ye ait akaryakıt istasyonlarının yerinde garaj ve terminal inşaatına başlayacaklarıın vurguladı.


Başkan Mehmet Zabun, 2008 yılı faaliyetlerini, 50. yıl etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştireceklerini. Belediyenin 50. kuruluş yıldönümünde Sarıcakaya'ya kalıcı eserler bırakmak istediklerini söyledi.

Sarıcakaya Blediye Başkanı Mehmet Zabun, bir festival için ilçelerine gelen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'e plaket takdim etmişti.



16 yıl önce